Nová metoda výuky jazyků tě bude bavit!
poweredbyexperts

Nová metoda výuky jazyků tě bude bavit!

Jaká metoda výuky cizího jazyka je nejúčinnější? Proč se jazyky stále učit, i když jste získali vysněné místo? Co vás čeká v jedné z největších jazykových agentur na světě? To vše prozradí Adéla (27), která nedávno dokončila studium všeobecného lékařství a jako lékařka nastoupila do Klatovské nemocnice. Angličtinu se učí od školních let a před dvěma roky se rozhodla pro jazykový kurz s rodilým mluvčím v jazykové škole Skřivánek.

Podle čeho sis jazykový kurz vybírala?

Primárně jsem hledala rodilého mluvčího. Hlavní je pro mě konverzace, ta mi chyběla při hodinách na střední a vysoké škole. Důležitým kritériem pro mě byl i koncept kurzu, od kterého jsem požadovala intenzivní konverzaci, ale i zábavu.

Angličtinu ses učila na střední i vysoké škole, teď už druhým rokem navštěvuješ jazykovku – v čem vnímáš největší rozdíl?

Na střední a vysoké škole angličtinu vyučovali čeští profesoři, kteří s námi v daném jazyce nedokázali plnohodnotně konverzovat. Výuka spočívala především v gramatických cvičeních z učebnic. Gramatika je pro mě samozřejmě důležitá, ale po čase vás výuka založená jen na ní začne nudit a vlastně vás nikam neposouvá. Největší rozdíl tak vnímám v metodě výuky. V jazykové škole Skřivánek, která aplikuje vlastní metodu Effecto, se naučíte jazyk vnímat komplexně a v reálných situacích.

Foto: Studenta

Jsi lékařka – probíráte v hodinách nějaké termíny a fráze z oboru? Mluvíš v práci anglicky?

Ano, termíny z oboru probíráme, to je další výhoda kurzů u Skřivánka – učitel Vám vyjde vstříc a částečně vám výuku přizpůsobí, samozřejmě s ohledem na ostatní studenty. Procvičování odborných slovíček a frází je pro mě důležité, protože se s anglicky mluvícími pacienty setkávám.

Máš konkrétní cíl a hlídá ho lektor?

Stanovení cíle a průběžná kontrola jeho naplňování je velmi podstatnou součástí mé výuky. Pro mě je nejdůležitější rozšíření slovní zásoby, která je klíčová pro mou práci. Odborná slovíčka využíváme v konverzaci, simulujeme situace, které mě v ordinaci mohou potkat. Každé nové slovo tak mám spojené s konkrétní situací nebo hrou a dobře si ho pamatuji.

Co bys čerstvým absolventům, kteří potřebují angličtinu vylepšit, doporučila?

Pokud nemáte možnost vyjet do světa, najděte si jazykový kurz postavený na konverzaci, protože jen mluvením si jazyk osvojíte. Na základě vlastních zkušeností mohu doporučit jazykovou metodu Effecto agentury Skřivánek.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější