Objevte krásy Čech – jakou akci si nenechat ujít?
poweredbyexperts

Objevte krásy Čech – jakou akci si nenechat ujít?

Máte už naplánované, co letos během jara a léta podniknete? Dny prosluněné od rána až do večera totiž opravdu vybízejí k tomu, aby jich člověk strávil co nejvíce venku. Vybrali jsme pro vás pět akcí, které by vám v diáři rozhodně chybět neměly!

Kolo pro život

Jaro a léto jsou jako stvořené pro jízdu na kole. Sluníčko nám zpříjemňuje každý ujetý kilometr, na rozkvetlou krajinu se nemůžeme vynadívat a navíc máme dobrý pocit z toho, že něco děláme pro naše tělo. Věděli jste ale, že se v České republice pořádá největší a nejoblíbenější seriál závodů horských kol pro širokou veřejnost nejen u nás, ale i v celé Evropě? Pokud si chcete skvěle zasportovat v té naší krásné přírodě a strávit pěkný den s rodinou nebo přáteli, neváhejte a přihlaste se.

Rozhodně se nemusíte bát, že si uříznete ostudu. Neočekává se od vás, že budete mít formu jako cyklisté na Tour de France. Je totiž jen na vás, kterou ze tří tras si vyberete. První z mnoha závodů 18. ročníku populární sportovní akce Kolo pro život odstartuje už 22. dubna 2017, tak ho nepropásněte!

Pochod Praha-Prčice

Jedna z největších turistických událostí roku se blíží. Už 20. května 2017 se uskuteční 52. ročník Pochodu Praha-Prčice. Pokud si ho chcete letos vyzkoušet také, bude se vám hodit pár rad. Nejdůležitější je vybrat si trasu, kterou bez problému zvládnete. Zdatní turisté se mohou vydat na sedmdesáti kilometrovou trasu Karla Kulleho, která vede z pražské stanice metra Háje. Kromě schopnosti vstát ještě před svítáním, protože do Prčic se z Hájí vyráží v brzkých ranních hodinách, budete potřebovat u tras nad 50 kilometrů také potvrzení od lékaře o vaší zdravotní způsobilosti. Jestli tedy nejste moc trénovaní, vyrazte na některou z kratších tras. I při tomto pochodu platí, že ve dvou se to lépe táhne. Najděte si proto parťáka, ať vám ta cesta rychleji utíká.

Nezapomínejte také, že neexistuje špatné počasí, ale jen špatně oblečený turista. Pokud si chcete být jistí, že vás během pochodu nezaskočí nepříznivé počasí, pořiďte si turistický batoh LOAP TERRA 24. Vyrobený je z odolného materiálu Bulltech, který zabrání prosáknutí vody a protržení. Do spousty kapes se vám vejde teplejší oblečení, náhradní boty, pláštěnka, jídlo a pití na dobytí energie a další věci, které budete potřebovat. Batoh se vám bude díky pevnému zádovému systému, příjemnému polstrování a anatomicky tvarovaným ramenním popruhům pohodlně nosit, což při tak dlouhém pochodu oceníte.

Foto: Studenta

V cíli pochodu Praha-Prčice obdržíte za zvládnuté kilometry trofej v podobě botičky. Tak co, žhavíte už svá chodidla?

Majáles

Nejoblíbenější studentský festival Majáles nemůže ve vašich plánech na jaro chybět. Několika týdenní oslavy jara, mládí a studentského života totiž vyvrcholí majálesovým průvodem a velkým open-air festivalem. Pokud se tedy chcete pořádně vyřádit, vyrobte si masku, naskočte na alegorický vůz a dopravte spolu s ostatními pokácenou májku na místo konání festivalu pod širým nebem, kde bude hlavní den oslav pokračovat. Letošním headlinerem pražského Majálesu bude MARPO & TroubleGang. Na pódiích dále vystoupí také Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Mandrage, Rybičky 48, Majk Spirit a skoro dvacítka dalších. Česká a zahraniční hudební scéna je nachystaná a co vy?

Votvírák

Jak jinak zahájit festivalovou sezónu než pořádným fesťákem? Vyrazte v polovině června na Votvírák, který i letos ovládne Milovice u Prahy. I tento rok se máte na co těšit. Na několika stagích se od 16. do 18. června 2017 prostřídají interpreti a kapely z Česka i zahraničí a vytvoří tak nezapomenutelnou atmosféru. Svou účast už potvrdili vypsaná fiXa, Xindl X, Wohnout, Eddie Stoilow, Iné Kafe, Smack, Prago Union, Totální nasazení a spousta dalších.

Pokud nejste na fesťáky vybaveni, skvělou volbou pro vás bude kompaktní balení LOAP CAMP SET pro dvě osoby, který obsahuje kvalitní stan, spací pytle a karimatky. Pytle mají velmi dobré izolační schopnosti, takže vám v noci nebude zima, a spolu s měkkými a pružnými karimatkami vám kdykoliv a kdekoliv poskytnou pohodlné útočiště.

Foto: Studenta

Jestli vám chybí pouze stan, doporučujeme LOAP SOHO 2 pro dvě osoby. Velkou výhodou je, že ho rychle a snadno postavíte. Nemusíte se tak bát, že byste v noci skončili uprostřed přírody bez přístřešku.

Foto: Studenta

Kompletní výbavu doplňte turistickým batohem LOAP SAULO 65, který se může pyšnit nosností 25 kilogramů a objemem 65 litrů. Batoh umožňuje vrchní i spodní plnění, takže se do něj bez problému sbalíte na několik dní. Kromě festivalů je připraven i na různé turistické výpravy. Zádový systém AAS1 a spousta dalších vychytávek jako bederní pás, prsní spojka, boční kompresní popruhy nebo anatomicky tvarované ramenní popruhy se postarají o jeho pohodlné nošení. Součástí tohoto batohu je i integrovaná pláštěnka.

Foto: Studenta

Otevřete letošní festivalovou sezónu správným způsobem s tím nejlepším vybavením!

LOAP Pražská Běžecká tour Vaší ligy

Chcete začít pravidelně běhat, ale bojíte se, že vám to odhodlaní moc dlouho nevydrží? V tom případě se přihlaste do LOAP Pražské Běžecké tour Vaší ligy a uvidíte sami, jak se najednou nebudete muset do běhání nutit. Každý poslední týden v měsíci se totiž v rámci tohoto běžeckého seriálu koná v Praze Braníku závod. Pokud chcete překonávat ostatní, ale hlavně sami sebe, budete muset začít pořádně trénovat. Po každém závodě najdete na internetu kompletní výsledky, takže budete hned vědět, jak jste si v porovnání s minulým měsícem vedli.

Vybrat si můžete ze dvou tras. Jestli jste předtím moc neběhali, začněte na pěti kilometrové trase, časem pak můžete přejít na tu deseti kilometrovou. Držíme vám palce, abyste v sobě našli odhodlání neustále se zlepšovat. Věřte, že na sebe budete po zaběhnutí osobního rekordu pyšní a s běháním jen tak nepřestanete.

Prozraďte nám, na které akce se na jaře a v létě chystáte?

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější