Online kurzy – kde se vzdělávat?

Online kurzy – kde se vzdělávat?

Škola za pár týdnu začíná a vy cítíte, jak vám zakrňují mozkové závity? Udělejte ještě před začátkem semestru něco pro sebe a přihlaste se do online kurzu! Připravili jsme výběr těch, které stojí za pozornost.

Pro diplom do garáže

Teprve několik měsíců funguje nepřehlédnutelná iniciativa Googlu s názvem Digitální garáž. V téhle garáži najdete bezplatné kurzy zaměřené na online marketing či webovou analytiku. Je logické, že Google se snaží marketéry vzdělat především v používání svých nástrojů jako AdWords, Analytics či vyhledávání. Neopomíjí ovšem ani sociální sítě a problematiky e-shopů, takže pokud ve své digitální gramotnosti cítíte mezery, tohle bude to pravé místo, kde je začít vyplňovat.

Foto: Studenta

Tuzemské kurzy Seduo

Platformu Seduo.cz využívají desítky tisíc poznáníchtivých samouků. Aktuálně tam najdete přes 30 kurzů a jejich nabídka se stále rozšiřuje. A nejlepší na tom je, že víc než polovina z nich je zdarma! Jejich záběr je také poměrně široký, přestože nejvíce pokladů tu najdou nejspíš studenti marketingu a PR. Ovšem poznatky, jak správně prezentovat či přemýšlet z pohledu obchodníka, ocení téměř každý. Na konci na vás čeká pěkný certifikát, abyste se svou šikovností mohli i pochlubit. Většina kurzů je navíc velmi dobře hodnocena, takže neváhejte!

Foto: Studenta

Programování levou zadní

Pokud se chcete zdokonalit v pokročilých počítačových schopnostech jako programování či kódování, vyzkoušejte Code Academy. Tahle online akademie obsahuje bohatý soubor programovacích jazyků i dovedností, jež využije každý, kdo si chce vytvořit vlastní web. Krok po kroku se naučíte vše potřebné a pojmy jako PHP, HTML, CSS či JavaScript pro vás přestanou být španělskou vesnicí. Tyto dovednosti jsou dnes zlatým dolem, tak si nenechte ujet vlak a mrkněte na ně!

Foto: Studenta

Jen kurzy není člověk živ

Pokud vás představa online kurzů trochu děsí, ale přesto byste se rádi vzdělávali, nevěšte hlavu. Na českém internetu je spousta míst, kde můžete zadarmo a bez jakýchkoli závazků sledovat vzdělávací videa na rozličná témata. Kam se tedy podívat?

  • TED - dnes už mezinárodně populární konference, jichž se účastnilo obrovské množství inspirativních řečníků. V krátkých a zábavných přednáškách se dozvíte víc, než byste čekali. Navíc velmi často i s českými titulky.
  • Vzdělávej.se - nový český projekt, který agreguje všechny CZ/SK přednášky, webináře, rozhovory a podcasty o marketingu. Je sice zaměřený primárně na provozovatele e-shopů, ale na své si tam přijde mnohem širší skupina zájemců o sebevzdělávání. Už teď nabízí přes 250 videí seřazených do kategorií a každý den přibývají nové. 
  • Rozpravy o českých médiích - zejména studenti žurnalistiky, marketingu a médií ocení pravidelné debaty výrazných postav českého veřejného prostoru. Vše se odehrává na půdě Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a následně bývá dostupné i ve formě videa.

Které kurzy či přednášky vás zaujaly? Máte tipy na další zákoutí internetu, které byste doporučili? Rádi si o nich přečteme pod článkem!

Text: Mojmír Sedláček

Foto: pixabay.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější