Opalování nahoře či dole bez: ve kterých státech vám hrozí tučná pokuta?

Opalování nahoře či dole bez: ve kterých státech vám hrozí tučná pokuta?

V dnešní době už nikoho nepřekvapí dívky, které se opalující „nahoře bez“ nebo dokonce jak je pánbůh stvořil. Spolu s rychlým růstem nuda pláží, se postupně zvyšuje i tolerance vůči veřejné nahotě v Čechách i jinde ve světě. Překvapivě tak právě Češky tvoří spolu s Maďarkami a Němkami výraznou většinu polo svlečených dam na chorvatských plážích. Také jste si oblíbily tento liberální způsob opalování? Mějte se na pozoru. Schytat můžete tučnou pokutu i několikadenní vězení!

„Pozor, sousedka!“

V posledních letech přišly na chuť opalování „nahoře bez“ i české ženy a dívky, které jsou ve světě známé především svou stydlivostí a konzervativním přístupem. Přesto se většina z „odvážných Češek“ raději svlékne na dovolené v zahraničí než doma u rybníku. Na balkoně před závistivými sousedkami se odváží opalovat ještě méně z nich.  České pláže jsou totiž oproti zahraničním stále plné kritických pohledů a pomlouvačných řečí.

Kvůli opalování do vězení? Na Korsice ano.

Rájem opalování „nahoře bez“se stala francouzská riviéra už na konci minulého století. Důkazem, že zde opalování bez horního vršku plavek není nic neobvyklého, je velký počet nudistických pláží a kempů na západním pobřeží. Jediné místo ve Francii, kde je plavání a opalování bez plavek zakázané, je ostrov Korsika. Zde si za to můžete vysloužit pokutu dosahující v přepočtu až 4500 Kč!

V Itálii také.

Mezi další oblíbené destinace patří Itálie. Tato země je založená na silných náboženských tradicích, které je nutné při navštívení dodržovat. Pokutu za opalování bez plavek dostanete dokonce i v turisticky nejnavštěvovanějších oblastech jako je Řím, Neapol či Sicílie. Pokud chcete tento způsob „chytání bronzu“ praktikovat, doporučujeme tolerantnější jih.

Malajsie? Tak tady na to rovnou zapomeňte!

Opalování holé kůže je zakázané dokonce i v Portugalsku. V sousedním Španělsku se naopak bát pokuty nemusíte a s chutí se můžete opalovat, jak chcete. Plavky rozhodně nesundávejte během dovolené na exotických Maledivách či v Malajsii. Opalování i koupání bez plavek je přísně zakázané! Pokud chcete navštívit tolerantnější exotickou zemi, v tomto ohledu doporučujeme Indonésii. Opalování „nahoře bez“ zde není vítané, ale v turistických oblastech je bráno za zcela běžnou záležitost.

Foto: Studenta

V USA na pláži - ani v tangách.

Přestože se USA zdá jako velmi liberální stát s volnými zákony, „pravidla opalování“ vás možná překvapí. Na amerických plážích si jen málokterá žena dovolí nosit plavky „tanga“ střihu a opalování bez plavek je dokonce zakázané. Na pláži nemůžete zhřešit ani alkoholickým koktejlem či plechovkou vychlazeného piva.

Muslimské země jsou samozřejmostí...

Přísný zákaz opalování bez plavek platí ve všech muslimských zemích jako například Spojené Arabské emiráty, Turecko nebo Egypt. Naštěstí pro turisty v okolí hotelových bazénů platí jiná pravidla. Opalování bez horního dílu plavek je zde povolené, dokonce velmi časté. K hotelovému baru se doporučuje chodit alespoň omotaná šátkem nebo v krátkých šatech.  Jestliže se během dovolené chcete vyhnout potyčkám s místními a nepříjemným situacím, na veřejnosti se ženám nedoporučuje chodit v minisukni nebo s hlubokým výstřihem.

Japonky na pláži potkáte oblečené většinou v jednodílných plavkách. Jen ty mladší z řad studentek mívají odvahu obléknout si vyzývavější modely dvojdílných plavek. Není proto divu, že Japonsko patří mezi země, kde opalování „nahoře bez“ není příliš vítané.

V Thajsku místní na pláži příliš nepotkáte. Přesto nepodceňujte místní kulturu a plavky raději nesundávejte. Místní obyvatele takové chování přivádí do rozpaků. Na některých ostrovech je tento typ opalování dokonce oficiálně zakázán. Rada: Nikdy nepřekračujte opalujícího se Thajce, i kdyby  na pláži nebylo k hnutí. Toto chování je zde bráno jako „plážové faux pas“. Hezké opalování!

Zuzana Plecitá

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější