Oslavte české pivo speciálním ležákem z limitované edice
poweredbyexperts

Oslavte české pivo speciálním ležákem z limitované edice

Národ milovníků piva v sobě opravdu nezapřeme. Pivo popíjíme téměř ke každému jídlu, po náročné túře se celí třeseme na jedno vychlazené, bez piva se neobejdeme ani při sledování sportu a po škole nebo práci si také na ,,jedno" často skočíme. Před pár lety vznikla akce, která náš oblíbený mok řádně oslavuje a všechny pivaře jistě potěší, že její další ročník vypukne už brzy. A jak jinak nejlépe oslavit Dny českého piva než právě českým pivem? Pivovar Staropramen si pro vás pro tuto příležitost připravil výjimečný pivní zážitek!

Dny od 23. září do 1. října 2016 si pořádně vyznačte v diáři, kalendáři nebo kdekoliv, kam si zapisujete akce, na kterých nesmíte chybět. Tento týden bude totiž patřit dobrému jídlu, hospodám a jejich tradici, ale hlavně vynikajícímu českému pivu, na které můžeme být právem pyšní. Dny českého piva pořádá Český svaz pivovarů a sladoven od roku 2013. Už čtvrtým rokem tak posilují hrdost k našemu národnímu nápoji, podporují konzumaci čepovaného piva a připomínají českou pivovarnickou tradici.

Foto: Studenta

Každý rok se do pivních oslav zapojuje také pivovar Staropramen, který si pro vás přichystal opravdovou specialitu. Během letošního svátku piva budete mít jedinečnou možnost ochutnat limitovanou várku Extra chmelené nepasterizované 12 ze žateckého poloraného červeňáku z Údolí Zlatého potoka. ,,Extra chmelená nepasterizovaná dvanáctka je připravena z chmele typického pro prémiové značky. Jde o žatecký poloraný červeňák z oblasti, která je pro pěstování chmele nejvhodnější na světě. Prestižní mikroregion Údolí Zlatého potoka leží ve srážkovém stínu Krušných hor a půda zde obsahuje větší obsah železa. Díky tomu pak pivo získá velmi jemné aroma a hořkost. Pro Staropramen je typické čtyřnásobné chmelení. Při vzniku speciálního ležáku jsme ale použili pětinásobné chmelení,“  vysvětluje Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen. Popis limitované edice Extra chmelené 12 zní opravdu skvěle, ale věřte, že ještě lépe chutná, o čemž se budete moci sami přesvědčit v 700 vybraných hospodách a restauracích po celé České republice. V několika pražských hospodách se navíc bude 23. září konat slavnostní naražení sudů se svátečním ležákem.

Pokud chcete oslavit pivní svátek opravdu se vším všudy, můžete vyrazit přímo na místo, kde se pivo vaří a kam byste se běžně nedostali. V sobotu 24. září v 11. hodin se pivním nadšencům otevře pivovar Staropramen na pražském Smíchově. Návštěvníci budou moci degustovat všechny druhy piv značky Staropramen včetně limitované Extra chmelené nepasterizované 12, budou se moci zapojit do různých soutěží, absolvovat pivovarskou školu nebo se podívat do prostor pivovaru, které jsou veřejnosti normálně nepřístupné. Chybět nebude ani hudební program a skvělé jídlo. V ceně padesátikorunového vstupného je i degustační sklenice.

Foto: Studenta

Vyrazte s kamarády na ,,jedno" a oslavte tak Dny českého piva, jak se patří. Nejen, že si na chvíli odpočinete od starostí spojených se školou a prací, ale po ochutnání limitované edice Extra chmelené nepasterizované dvanáctky dopřejete svým chuťovým zážitek, na který jen tak nezapomenou!

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: official Staropramen

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější