Pár tipů pro úspěšné vysokoškolské randění

Pár tipů pro úspěšné vysokoškolské randění

Ať si kdo chce, co chce říká, konec prázdnin je tady a za chvíli si zase oficiálně sedneme do školních škamen a budeme si lít do hlav spoustu informací. Neoficiálně začne kolotoč různých parties, pařeb, kaleb, bolehlavů, prvních lásek, šestnáctých lásek, nevázaných sexuálních zážitků i pokusů o nalezení stálejší známosti. Pokud jste z kategorie těch nesmělejších, kteří se snaží nějaký ten protějšek nalézt už delší dobu a stále se vám to úplně nedaří, máme pro vás pár tipů. Míníme je sice s obrovskou nadsázkou, ale něco pravdy na tom bude.

Času není nikdy dost a příprava se nesmí podceňovat. Pokud chcete v té loterii, které se říká randění uspět, je nutné položit si nejprve pár základních stavebních kamenů.

Rozhodněte se, kdo je vlastně vaší cílovou skupinou, tedy koho hledáte. (Nemyslíme pohlaví protějšku, to byste měli mít už nejspíše vyjasněné, ikdyž výjimky se stále najdou.) A pak se do randění musíte pořádně položit. Vágní přístup sice může slavit náhodný úspěch, ale obecně moc nefunguje.

Se vzhledem přichází jistota

Dejte se dohromady a zapracujte na tom, abyste vypadali co nejlépe. Začněte cvičit, můžete si přečíst pár časopisů o zraví, buťe fit a klidně můžete zkusit i nějakou (!rozumnou!) dietu. Stavte se u kadeřníka, ať vám na hlavě vymyslí něco stylového a vůbec začněte nový režim, kdy se budete starat o to, jak vypadáte. Tohle vám samo o sobě rande s panem Božským nebo slečnou Vysněnou nezaručí, ale vaše sebedůvěra vzroste asi 100 000x a s tím už se dobře pracuje.

Projděte se po obchodech a pořiďte si pár kusů nového oblečení. Vytvořte si svou image tak, aby vám byla příjemná, cítili jste se pohodlně a dokázali tak dlouhodobě fungovat. Ale nepřehánějte to. Nedělejte ze sebe někoho, kým nejste, ale možná je čas zahodit ten 16 let starý svetr a definitivně roztrhat vyšoupané džíny. Lidé na vzhled hodně dají a šaty dělají člověka.

Výběr odpovídajících protějšků

Zamyslete se nad tím, co chcete randěním získat a v jakém časovém horizontu. Pokud je vaším primárním cílem skončit do dvou let ve svazku manželském, měli byste tomu své snažení přizpůsobit a začít jednat o to rychleji ;-)

Vybírejte si cíle, u kterých máte rozumné šance, že s vámi na rande půjdou. Nepodceňujte se, ale buďte realističtí. Jinými slovy randění je o vaší osobnosti, ale hodně také o vaší sebeprezentaci. Pokud chcete překrásnou holku nebo úžasného chlapce, tím líp pro vás, ale buďte připraveni i na případný neúspěch, kterým se nenechte odradit.

Místo, čas a další...

Dopředu si zjistěte, kde můžete v okolí potkat potencální objekty pro rande. Choďte do klubů, do společnosti, za sportem (aktivně i pasivně), do divadla, přihlaste se na keramiku... podle toho, jaký protějšek byste rádi našli. Ano, je to klišé, ale pokud budete sedět doma před televizí, tak moc potenciálních partnerů nepotkáte.

Pokud se nedaří, dejte si chvilku pauzu a pak se "do práce" vrhněte s novou energií. Randění je dluhodobý proces, takže občas dobít baterky a udržovat vysokou úroveň sebedůvěry a jistoty je absolutní nutností. Pokud je to nutné, randěte na etapy. ;-)

Nikdy nedávejte najevo, že jste příliš dostupní. Lidé mají rádi tajemství a hádanky.

Pokud máte nějaké další konkrétní zaručené metody a fígle, jak zaujmout a začít s někým úspěšně randit, přihoďte nám je do diskuze. Třeba objevíme něco zajímavého.

foto: FreeDigitalPhotos.net

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější