holka poslouchání, poslech

Podcasty, které vás posunou kupředu

Víte, co jsou to podcasty, o kterých se v poslední době mluví pořád víc? A víte vůbec, k čemu jsou dobré? Takže - jsou to zdarma přístupné, pravidelné a krátké (nebo delší) audiostopy, většinou rozhovory s nějakými zajímavými osobnostmi na určité (a snad úplně jakékoli) téma. Výhodou podcastu navíc je, že ho můžete poslouchat i offline úplně kdekoli. V autě, metru nebo tramvaji při cestě do školy, při cvičení, při vaření nebo žehlení. Zkrátka - kdykoli a kdekoli. Není ale jednoduché si z dlouhého seznamu podcastů vybrat... Které stojí za to? 

Deep Talks Petra Ludwiga

Nový podcast, který má zatím sedm dílů (a jeden bonus). Petr Ludwig se s hosty baví o tématech, na která jen tak nepřijde řeč, snaží se jít do hloubky a probrat vše důležité. V tomto podcastu si můžete poslechnout například o hodnotách českého chirurga, podnikatele a účastníka misí Lékařů bez hranic, Tomáše Šebka. Dozvíte se, jak překonává strach a neúspěch, kam si jezdí odpočinout nebo co je podle něj v životě nejdůležitější. V podcastu se můžete také dozvědět, co je to RQ neboli racionální kvocient a jak si ten svůj zvyšovat. Prostě pohodový podcast k zamyšlení.

dívka, hudba
work
Jak prokrastinovat, aby to přineslo užitek? Nadupaný přehled, který vás inspiruje
21. 6. 2018
4 minuty inspirativní prokrastinace

Proti Proudu

V tomto podcastu Dan Tržil zpovídá zajímavé české osobnosti. Ukazuje nám, že nic není nemožné, jaké různé životní cesty vedou k úspěchu, co jsou společné vlastnosti nebo zvyky úspěšných lidí a že jediným limitem našeho života jsme my sami. Jak sám říká - "Každý z nás chce v životě něčeho dosáhnout. Učit se od těch, kterým se to podařilo, je nejefektivnější cesta k vlastnímu úspěchu." A to ve všech oblastech.

Život jako hra

Podcast o životním koučování, pozitivní psychologii a životě vedený zkušenými kouči. Ukazují, jak ze sebe vytěžit maximum, jak překonávat překážky, zařídit si život, čerpat z neúspěchu, naučit se vystupovat z komfortní zóny… A spoustu dalších velice praktických a hlavně skutečně funkčních věcí. Z více než 100 epizod si ty své jistě vybere každý.

The Tim Ferris Show

Tento anglický podcast je jedním slovem boží. Je eředevším o lifedesignu, tedy o tom, jak si ti nejúspěšnější lidé ze všech různých oborů uspořádávají svůj život. Pokud potřebujetr životní změnu, nakopnout nebo být více produktivní a efektivní, pak si koukejte stáhnout první díly.

TravelBible

lifehacks - ilustrační foto
work
Prověřené lifehacky aneb buďme produktivnější!
14. 8. 2017
3 minuty k produktivitě

Milujete cestování? Pak nechápeme, že tento podcast ještě neposloucháte! Autor knihy Trabel bible Matouš Vinš zpovídá zajímavé osobnosti, které mají co dočinění s cestováním. Dozvíte se tam spoustu tipů a triků jak cestovat levně, jak se cestuje s dětmi, jak to mají v zahraničí samotné ženy a jak se kde žije. Dozvíte se také spoustu užitečných informací o focení, životním prostředí a všem, co nějak souvisí s cestováním.

Místo toho, abyste si pustili seriál, nebo nezáživný vlog od nějakého youtubera, pusťte si něco, co vám něco dá, posune vás to někam dál. Věřte, že se budete cítit mnohem lépe.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější