Postav se ke kormidlu!

Postav se ke kormidlu!

Blíží se nám měsíc duben a ten pro studentskou organizaci IAESTE znamená jedno: připravit pro studenty a absolventy (nejen VUT) již 22. ročník Veletrhu pracovních příležitostí iKariéra na Fakultě podnikatelské VUT v Brně s mottem: “Postav se ke kormidlu“. Letos padlo datum veletrhu na úterý 12. dubna a studenti sem mohou zavítat od 9. hodiny. Podobně jako v minulých letech, i tento rok na veletrh zavítá 75 firem a přibližně 4000 studentů.

Blíží se konec Vašeho studia a Vy nevíte, co dál? Právě pro Vás, pro studenty převážně technických oborů VUT v Brně, připravujeme Veletrh pracovních příležitostí iKariéra. A co vše tu můžete zažít?

U vstupu na veletrh Vás přivítá milá hosteska s taškou naplněnou vybranými materiály od vystavujících firem a Průvodcem veletrhem, ve které se dozvíte užitečné informace o všech firmách s kontakty na personalisty a mapou areálu. U každé firmy jsou uvedeny informace o možnosti brigády při studiu či nabídky témat bakalářské nebo diplomové práce, na které se s firmou můžete domluvit. Dále se před Vámi rozprostře prostor plný nového poznání, zkušeností a taky zábavy.

Mnoho studentů má strach z pracovních pohovorů v angličtině a někteří si neví rady se svými životopisy. Pro tyto případy jsme připravili zkušební pohovory v angličtině s našimi zahraničními studenty, kteří jsou u nás na praxi ve firmě nebo na univerzitě. Focení na životopis a konzultace životopisů s personalisty vystavujících firem, případně kariérního poradenství, lze využít i na tomto ročníku veletrhu.

Dozvědět se více o firmě můžete několika způsoby. Někteří dávají přednost osobnímu kontaktu, ale pro ty, co se stydí, máme alternativní možnost navštívit prezentace firem. Před samotným veletrhem budete mít možnost projít si informace o firmě v elektronické verzi Průvodce veletrhem.

Organizátoři Veletrhu iKariéra - IAESTE LC Brno
Organizátoři Veletrhu iKariéra - IAESTE LC Brno Foto: Studenta

Již v předchozích letech jste se u nás na veletrhu mohli setkat s užitečnými workshopy. Studenti se mohou rozhodnout, zda se chtějí zdokonalit v soft skills nebo v hard skills. Jeden z workshopů si připravila firma MBtech a nese název „Pojď si s námi zahrát na: Vývojáře, Konstruktéra, Výpočtáře“. Ve druhém s názvem „Day in the Life of an Area Manager” si budete moci procvičit angličtinu s firmou Amazon.

Projít všech 75 firem dá člověku pěkně zabrat, a tak mohou studenti pro odreagování zavítat do FunZone, kde si mohou například vyzkoušet řízení formule na simulátoru od TU Brno Racing nebo pro odvážnější typy, co se nebojí srandy, bude k dispozici bodyzorbing.  A co by to bylo za událost bez fotokoutku? I na ten se můžete u nás těšit!  Během dne bude příležitost účastnit se několika soutěží, a tak vyhrát hodnotné ceny od našich partnerů. Ve hře budou například foťák, power banky či lístky na Majáles.

Příležitost dostanou i ti z Vás, kteří mají  podnikatelské záměry. Pro cenné rady a tipy si můžete přijít do naší Start-up Zone.

Pokud chcete mít svou budoucí kariéru pod kontrolou, není nic jednoduššího, než se v úterý 12. dubna k nám přijít postavit ke kormidlu svého života!

Zve tě IAESTE Brno.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější