Povinné filmové léto: 11 bijáků, které o prázdninách musíte vidět

Povinné filmové léto: 11 bijáků, které o prázdninách musíte vidět

Kde jinde se schovat před parnými letními dusny než v osvěžujícím prostředí kina? Letní filmová sezóna už je v plném proudu od jara, takže několik velkých bijáků již máme za sebou, třeba Avengers: Age of Ultron nebo Šílený Max: Zběsilá cesta. Ale rozhodně to není vše, co si na nás režiséři letos připravili. Přinášíme vám přehled jedenácti nejzajímavějších filmových hitů tohoto léta. Docházka je povinná!

Jurský svět

Premiéra: 11. 6.

Pokud si pamatujete ten moment, kdy jste před dvaceti lety poprvé viděli Spielbergův Jurský park, možná si vybavíte i ono okouzlení nad, ve své době, průkopnickými digitálními triky. Díky nim dinosauři, kteří přiměli každého malého kluka naučit se jejich složitá jména dříve než malou násobilku, vypadali jako živí.

Doba pokročila a kvalita digitálních triků dnes již nikoho nepřekvapí. I proto je zarážející, že jsme si na další výlet do Jurského parku museli počkat takřka patnáct let.

Park jako zábavní atrakce tentokrát šlape na plné obrátky. Až do chvíle, kdy nějakého chytrého markeťáka napadne, že by bylo vhod zvýšit návštěvnost. Genetickým vylepšením dinosaurů.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Temné kouty

Premiéra: 18. 6.

Líbila se vám Zmizelá, loňský hit Davida Finchera s Benem Affleckem a Rosamunde Pikeovou? Pak si nenechte ujít Temné kouty, snímek na motivy knihy Gillian Flynnové, autorky právě Zmizelé.

Libby jako jediná přežila brutální vyvraždění své rodiny, která se stala obětí satanského rituálu - usvědčeným za tento hrůzný čin je její vlastní bratr Ben. O 30 let později se Libby obrací na spolek Kill Club, který znovu prošetřuje známé zločiny, a znovu otevřené vzpomínky ji přinášejí nové otázky.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Méďa 2

Premiéra: 2. 7.

Plyšový hulič, nekorektní nadávač a sexista očividně dospěl. Ne, že by tedy přestal hulit a nadávat, ale má v plánu se usadit a založit rodinu. A jelikož mu výrobce nevytvořil plyšový pohlavní orgán, musí sehnat dárce spermatu. A potvrzení, že je plnohodnotným občanem USA. Na Méďu tak tentokrát čeká mnohem těžší nepřítel než úchylný psychopat - americký soudní systém.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Terminátor: Genisys

Premiéra: 9. 7.

Dobře, možná ani Genisys nedokáže navrátit lesk značce, která v posledních dvaceti letech spíše jen trpěla. I přesto se na Arnoldův návrat do jedné z jeho nejkultovnějších rolí těšíme jako malé děti.

Stroje opět posílají zabijáka do minulosti, aby zničily svého úhlavního nepřítele - Johna Connora. Tentokrát opět skrze zabití jeho matky Sáry (Emilia „Khaleesi“ Clarke). Lidé znovu posílají bodyguarda. Jenomže tentokrát je „něco“ jinak. A rozhodně ne v dobrém slova smyslu.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Bez kalhot XXL

Premiéra: 16. 7.

I něžnější část filmového diváctva se má na co těšit. Kromě Matthewa McConaugheyho a Alexe Pettyfera své vypracované muskulatury rozvlní celý ansámbl pánského strip hitu Bez kalhot. I v tomto sequelu půjde o příběh až v druhém plánu, vždyť skupina Králové Tampy se chystají vystoupit naposledy! (Tedy alespoň do chvíle, kdy film vydělá vysoké číslo před šesti nulami a symbolem dolaru, načež se chtiví producenti rozhodnou, že chtějí tuhle partu vidět ještě jednou. Znáte to.)

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Ant-Man

Premiéra: 16. 7.

A zatímco budou děvčata jihnout u Magického Mikea XXL, kluci budou pospíchat na novou marvelovku. Natáčení Ant-Mana sice provázely komplikace, když první režisér Edgar Wright odstoupil pro „tvůrčí neshody“ (rozuměj - „příliš se vymykal zajeté marvelovské šablonovitosti“), i přesto si jej nenecháme ujít.

Hank Pym (v komiksech původní Ant-Man) předává svému chráněnci oblek se schopností libovolně zmenšovat svoji velikost na úroveň hmyzu a ovládat mravence. A jelikož se pod Ant-Manovu helmu schová sympaťák Paul Rudd, nelze se netěšit.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mission Impossible - Národ grázlů

Premiéra: 30. 7.

Když v roce 2011 (film Ghost Protocol) dostal Ethan Hunt novou energii do žil a Tom Cruise se místo předání štafety Jeremymu Rennerovi rozhodl v úspěšné sérii pokračovat, čekaly tým Mission Impossible další nesnadné úkoly.

Jeden takový je opět tady - agentura musí dokázat, že je jí v patách zločinecký Syndikát, který likviduje její členy. A zneškodnit jej.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Iracionální muž

Premiéra: 30. 7.

Profesor filozofie Abe je pesimista procházející svou existenciální krizí. A pak se, jak tomu občas bývá, zamiluje do své studentky (Woodyho nová múza - po Dianne Keaton, Mie Farrow a Scarlett Johansson - Emma Stone).

Nesmrtelný Woody Allen je sázkou na jistotu. I při jeho letošním filmu (režisér prozatím poměrně úspěšně plní svůj plán přinášet jeden film ročně) se budeme opět jistojistě náramně bavit.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Fantastická čtyřka

Premiéra: 13. 8.

Marvelovka, kterou nenatočil Marvel. Práva na Fantastickou čtyřku totiž, podobně jako na sérii s X-Meny, vlastní studio 20th Century Fox, a je to znát hned po prvním zhlédnutí traileru. Reboot nejstaršího týmu z marvelovské komiksové stáje působí temněji a dospěleji.

Otázkou je, jestli dokáže dostát očekáváním, které foršpány vyšponovaly na vysokou míru. Natáčení totiž neprobíhalo zcela v pohodě - studio mělo velké problémy s prý neprofesionálním přístupem režiséra Joshe Tranka (Kronika).

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Pixely

Premiéra: 13. 8.

Nu dobrá, Pixely budou s nejvyšší pravděpodobností další konina s Adamem Sandlerem. Ale přesto jsme neodolali pokušení vás upozornit na film, ve kterém Zemi napadnou kolosální verze postav z 8bitových videoher našeho dětství!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Krycí jméno U.N.C.L.E.

Premiéra: 20. 8.

Letošní kino rok je tak trochu „bondovský“, ve vážném i parodickém duchu. Po Kingsmanovi a Mission Impossible rozšíří řady špionážek také filmová verze slavného šedesátkového seriálu, ve kterém dvojice špionů - Američan Napoleon Solo a Rus Illya Kuryakin. Ten v dobách studené války spolupracuje proti záhadné zločinecké organizaci, která nechce nic menšího, než zničit svět. Nebo tak něco.

A jelikož se o režii postaral angličan Guy Ritchie (Podfu(c)k, Sherlock Holmes), bude Krycí jméno U.N.C.L.E. také pastvou pro oči. A navíc se v něm jezdí trabantem.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Text: Josef Horký

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější