Poznej spolužáky a nakopni svou praxi na VŠE

Poznej spolužáky a nakopni svou praxi na VŠE

Na Vysoké škole ekonomické se zrodila nová Unie studentů. Ta zastřešuje a propojuje jednotlivé spolky, které na škole fungují. Na VŠE studuje 16 000 lidí a díky absenci studijních kruhů se mezi sebou znají studenti méně, než by mohli a sami chtěli. Zapojením se do dění v unii ale kromě přátel a kontaktů na nové škole můžeš získat i lepší kvalifikaci, praxi a cenné zápisy do životopisu. 

Všechno, co se naučíš, nebo projekty, které s dalšími lidmi dotáhneš do konce, se totiž můžou stát významnou odrážkou ve tvém životopisu. V zahraničí jde o běžnou praxi a například nadnárodní či neziskové společnosti a organizace tyto zkušenosti velmi vítají.

Kde jinde se o možnostech, jak se do Unie studentů zapojit, dozvědět než na podzimních akcích? Týden studentských příležitostí, kde se ti představily jednotlivé studentské organizace, proběhl na konci září. Organizátoři byli všem studentům k dispozici s vysvětlováním, proč být ve spolku, ať už volnočasovém, nebo zaměřeném na tvůj studijní obor, je dobrá a užitečná věc.

Mimo to Unie studentů rozjíždí projekt zvaný „Zapiš se do dějin“. Každý účastník tak bude psát historii spolku, ve kterém působí, právě tím, co dokázal. Ve spolupráci s VŠE se začnou archivovat fotky, videa a dokumenty studentských organizací. Tím se studentský život zaznamená i pro další generace a zapojení studenti získají prokazatelnou referenci.

Vysoká škola ekonomická vidí v Unii studentů velký potenciál. Patří jí proto velké díky hlavně ze strany členů samotné unie. Ti zároveň všem vzkazují: „Zapojte se!“ Je jedno, jestli jsi introvert, nebo extrovert. Ve spolcích můžeš vyzkoušet i to, co zrovna nestuduješ, a nemusíš ani nutně chodit na VŠE. Poznáš nové lidi, naučíš se užitečné věci, zjistíš, co tě baví, a začneš se tím směrem dál profilovat. Nabízí se ti možnost si začít tvořit základ své budoucnosti už na vysoké, tak proč to nevyužít?

Jak se zapojit

Informace hledej na webu www.usvse.cz, na www.facebook.com/usvse nebo navštiv některou z podzimních akcí, které Unie studentů pořádá.

Text: Klára Ludvíková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější