Poznej svého spolubydlícího - koho najdeš na koleji?

Poznej svého spolubydlícího - koho najdeš na koleji?

Nový rok, nový semestr a nový spolubydlící. Spousta studentů zná tu chvíli, kdy překročí práh svého pokoje na koleji a v něm vidí neznámou, ale již zabydlenou osobu. Ta vypadá na první pohled normálně. Už už si chcete gratulovat, jaké máte štěstí na to, koho vám do společné buňky přiřadili? Dejte tomu pár dní. Pokoj totiž na devadesát procent sdílíte s jedním z těchto spolubydlících.  

1. Rozený akademik

Za ticho by platil zlatem, jeho druhým domovem je knihovna, Kanta čte pro zábavu a už v říjnu se připravuje na velký test z výpisků, které si zpracoval o prázdninách. Tenhle knihomil žije v neustálém strachu o své výsledky a to vám, když máte do zkoušky tři dny a učit jste se ještě nezačali, zrovna na odvaze nepřidá. Výhodou ale je, že vás informuje o veškerých vysokoškolských záležitostech – těch studijních.

2. Notorický uklízeč

Možná nepatříte k bordelářům, ale v porovnání vaší části pokoje s druhou tak vypadat budete. Spolubydlící má vše perfektně srovnané, zorganizované a rozhodně ví, kam si co odložil. Tohle soužití bude vyžadovat velkou dávku tolerance, a to na obou stranách.
Foto: Studenta

3. Ve vztahu

Když je váš spolubydlící zamilovaný, je to naprosto normální, pokud je ale svou drahou polovičkou posedlý, nabírá to už jiný level, hlavně pro vás. Nesdílíte totiž pokoj jen s jednou osobou, bydlí tam další dvě. Nechápete, co si ti dva dokážou 24 hodin, 7 dní v týdnu říkat? Když se na sebe zrovna neculí, jste nuceni poslouchat jejich „zábavné“ historky. V hlavě se vám ale honí jen jediná myšlenka: „Musím si zařídit jednolůžák!“

4. Pařmen

Bez rudých očí a energeťáku v ruce si svého kolegu ani neumíte představit. Jestli má tahle osoba z něčeho titul, pak je to bakalář z alkohologie. Zná všechny bary, lidi a umí být velmi spontánní. Pokud se chcete více socializovat, je to ten pravý parťák. To jediné, co bude trpět, jsou vaše játra.

5. Sdíleč

Ne, ta bageta a lahev piva přes noc nezmizela proto, že jste náměsíční. To jen váš spolubydlící razí heslo „tvé je i mé“. Vše ve vašem apartmánu považuje za společné. Jsou dvě možnosti, jak to vyřešit. Oštítkujte si jídlo v lednici svým jménem. Pokud je sdíleč bystrý, dojde mu to. V opačném případě by měla následovat vážná debata na téma „nesahej na to, co ti nepatří“.
Foto: Studenta

6. Společenský bohém

Stačí říct jméno a všichni vědí, o koho jde. Tenhle člověk má známé všude, dostane vás, kam chcete, a tyká si s těmi největšími esy. Charisma z něj vyzařuje na dálku třinácti kolejních pater, a když se semele nějaký průšvih, dokáže z něj velmi ladným způsobem dostat nejen sebe, ale i ostatní. Počítejte však s tím, že v porovnání s ním budete vždy vypadat jako největší asociál na planetě.

7. Atlet

Ráno si jde zaběhat, večer včas spát, dodržuje pitný režim a správné stravování. O pohledu na jeho vypracované tělo je snad lepší se ani nezmiňovat. Leze vám na nervy. Proč? Protože všechny tyto zásady jste si už tolikrát předsevzali a stejněkrát je i porušili. Chce to silnější vůli. Popřemýšlejte nad tím, bez pytlíku slaných chipsů.
Foto: Studenta

8. Bordelář

Bydlení s bordelářem je procházka ohněm. Koš pod nánosem odpadků už ani není vidět, plotýnku zdobí kapky od omáčky a v ledničce vám to kvete jako na prvního máje. Trochu nepořádku na psacím stole je jedna věc, ale některé jeho výstřelky jsou příliš. Mějte na paměti, že to nemyslí zle. Nechce se vám pomstít, jen má zkrátka hranici úklidu o něco níž, než je běžné.

9. Ten pravý

Máte stejné zájmy, stejný cit pro úklid, školu i noční život? Dokážete se spolu na všem domluvit, podnikáte společné věci, ale také víte, kdy od sebe potřebujete oddych? Gratulujeme. Pak jste narazili na spolubydlícího svých snů. Začíná vám školní rok, který bude stát za to!

Text: Klára Ludvíková

Foto: freeimages.com, Facebook

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější