Práce snů? 8 nejskvělejších zaměstnání na světě

Práce snů? 8 nejskvělejších zaměstnání na světě

Spánek, nakupování nebo stavění z lega. I za to můžete dostávat zaplaceno. Najdete na našem seznamu svůj dreamjob i vy? 

Snad každý z nás si už od malička vytváří určitou představu o ideální práci, kterou by chtěl v budoucnu dělat. Jak ale ukončujeme jednotlivá stádia vzdělávacího systému, mnohdy od svých ideálů ustupujeme a po přechodu do pracovního režimu se seznamujeme s tvrdou realitou pracovního prostředí.

Přesto však existují lidé, jejichž náplň práce je pro ostatní smrtelníky spíše volnočasovou aktivitou. Vybrali jsme těch 10 nejzábavnějších profesí:

  • Rezident tropického ostrova- Australská firma, která pronajímá luxusní vily na Hamiltonově ostrově, v minulosti opravdu najala správce tohoto překrásného ostrova, jenž byl placený za to, že tam půl roku pobýval a sdílel svoje zážitky na sociálních sítě.
  • Profesionální mazlič koček- Pokud jste milovníky koček, můžete si tuto profesi vyzkoušet v dublinské veterinární klinice, kde profesionální mazliči snižují kočkám při návštěvách stres.
Foto: Studenta
  • Profesionální divák Netflixu– Takový zaměstnanec má za úkol sledovat jednotlivé pořady, které na Netflixu běží, aby je následně mohl řadit do kategorií podle jejich emotivního charakteru. Stač pohodlný gauč a dostatek popcornu a můžete začít svou kariéru.
  • Testovač matrací - Neradi vstáváte do práce? Pak jsme vám našli dreamjob. Do tohoto zaměstnání si naopak přijdete lehnout.
  • Youtuber– Aneb největší fenomén současné popkultury. Ať už máte sebedivnější zálibu, pokud se vám podaří ji zábavným a kvalitním způsobem pravidelně natáčet, svět je váš.
  • Stavitel lega– Tato profese je pro všechny, kteří se odmítají vzdát svého snu z dětství. Jako stavitel pro Legolandy, které má společnost Lego po celém světě, můžete realizovat svoje stavitelské nápady.
Foto: Studenta
  • Osobní nákupčí– Zajímáte se o módu a milujete nákupy? Jako osobní nákupčí ulehčíte čas i energii těm, kteří tyto aktivity nesnáší a raději to nechají na někom jiném.
  • Profesionální cestovatel– V dnešní době existuje spousta webových portálů a blogů, které sbírají cestovatelské příběhy a zkušenosti. Pokud mezi vaše záliby patří cestování a psaní, tato profese je pro vás jako dělaná.

Myslíte si, že existuje něco jako dreamjob? Jak si ideální práci představujete vy? Podělte se s námi o váš názor.

Text: Marijana Šutová

Zdroje: Independent, Aktuálně, Goodnet

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější