Přijďte si pro kousek streetartového umění od Converse
poweredbyexperts

Přijďte si pro kousek streetartového umění od Converse

Praha, 12. 3. 2014. Converse představuje mezinárodní projekt Photo Clash, kterého se během března a dubna účastní města napříč Evropou a Afrikou (Londýn, Paříž, Barcelona, Madrid, Berlín, Varšava, Praha, Záhřeb, Bělehrad, Istanbul, Soluň, Káhira, Bejrút, Kapské Město and Johannesburg).

Z interaktivní akce inspirované kolekcí Chuck Taylor All Star Tie Dye si lze odnést kousek jedinečného umění. V druhé polovině března propukne exploze barev a kreativity ve vybraných obchodech po České republice. Stačí jen přijít, nechat se vyfotit a dívat se, jak streettartoví umělci Masker a Filip Maryško ručně vdechnou portrétu život prostřednictvím zářivých barev a nevšedních tvarů. Sledujte umělecké výtvory z jiných zemí na #clashmyphoto.

Photo Clash nabízí možnost setkání fanoušků legendárních tenisek Converse a umělců, kterým přirostl k srdci street art. Výsledkem pak je nejen neopakovatelný zážitek, ale i jedinečné umělecké dílo. Překročení hranic své fantazie je vážně tak jednoduché.

Akce propukne ve čtyřech obchodech ve třech českých městech. Jako první přivítá fanoušky street artu Urban Store na pražském Václavském náměstí, a to 21. března mezi 13. a 19. hodinou. Další výbuch barev zažije 22. března plzeňský Pery v obchodním centru Olympia od 13. do 19. hodin. Neujde mu ani obchod EL NINO na Palackého náměstí v Praze 28. března a TORA BORA v ulici Myslíkova (Praha 1) 29. března, vždy mezi 13. a 19. hodinou.

Na české zájemce o vlastní originální fotografii se těší umělec Masker, vlastním jménem Jakub Matuška, který pochází z Prahy a momentálně žije v Londýně. Zaměřuje se na grafický design. Pod jeho všestrannýma rukama vznikají streetartové obrazy, kresby, videa i návrhy oblečení. Filip Maryško je Jakubův dlouholetý kamarád a taktéž velmi aktivní umělec. Šéfoval grafice časopisu BBarak a podílel se na grafice Hip Hop Kempu. Vydával časopis Paper Mag, který se věnoval pražské graffiti scéně. Vladimir 518 ho v knize Martiny Overstreet, In graffiti we trust, označil jako vůdčí postavu pražské scény doby po roce 2002. Momentálně se věnuje grafice, stříhání a natáčení videoklipu, videí, filmů a tv pořadů.

Converse Photo Clash se nechala inspirovat kolekcí Converse Chuck Taylor All Star Tie Dye, která hýří dynamickými barvami a výraznými tvary, čímž provokuje k nepřehlédnutelnému sebevyjádření. Pestrobarevná batika, odvážné tóny i nápadné retro potisky vytvářejí stylový vzhled ideální pro rozzáření jarní sezóny.

Foto: Studenta

Ukázky vybraných děl z jiných zemí:

Father Futureback:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Father Futureback (Snake Sneakers): Musical Artist: Snowburner, Track = The

Greenhouse Effect

Floor van het Nederend:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Floor van het Nederend (Worm Burger): Musical Artist: Univers, Track = La Pedregada

Karimo:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Karimo (Laser Dog): Musical artist = Weekend Affair, Track = Boxing Queen

O Converse

Converse Inc. se sídlem v North Andoveru v Massachusetts je dceřinou společností firmy Nike, Inc. Založená v roce 1908, značka Converse si vydobyla reputaci “America’s Original Sports Company”™ a je spojována s bohatou tradicí a legendárními botami jako jsou Chuck Taylor® All Star®, Jack Purcell®. Dnes Converse nabízí různorodé portfolio zahrnující pánskou, dámskou i dětskou obuv, oděvy a doplňky. Produkty Converse jsou prodávány ve více než 160 zemích a přes 67 vlastních prodejních míst v USA.

Pro více informací navštivte Converse na webu www.conversecz.com.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější