Připravte cizinci v Praze nezapomenutelný den

Připravte cizinci v Praze nezapomenutelný den

Během studijních a pracovních pobytů v zahraničí poznáte spoustu lidí z celého světa. Stejně jako vy třeba časem vyrazíte do zemí, ze kterých pocházejí, mohou oni přijet za vámi. Pokud tedy v nejbližší době očekáváte příjezd kamaráda, kamarádky nebo kamarádů z ciziny, určitě si lámete hlavu tím, jaký program pro ně v Praze připravit. Jestli zahraniční návštěvu neočekáváte, i tak se vám třeba můžou naše tipy hodit.

Zajímavých míst, která lze v našem hlavním městě ukázat někomu, kdo zde nikdy nebyl, je opravdu spousta. Když se ale blíží datum jeho příjezdu, hodně lidí najednou pořádně neví, kam ho vzít. Na následujících řádcích vás proto trochu zachráníme a poradíme vám, na jaké památky určitě nezapomenout, jaké zajímavé aktivity Praze podniknout a kde si po náročném dni odpočinout.

Neokoukatelné památky

Praha je považována za jedno z nejkrásnějších měst na světě a historických památek, ze kterých bude jakýkoliv cizinec na větvi a vám se nezevšední ani po milionté, tu najdete opravdu hodně. Určitě mu nezapomeňte ukázat Pražský hrad, katedrálu sv. Víta, Staroměstské náměstí i s Pražským orlojem, Karlův most, Obecní dům, Národní divadlo nebo Vyšehrad. Vyděsili jste se trochu při pohledu na seznam míst, kam byste měli svou návštěvu určitě vzít? Pokud nejste na chození po Praze zvyklí a bojíte se, že by vám za chvilku upadly nohy, máme pro vás super tip. Projeďte nejdůležitější památky v Praze na BeerBike!

Všechny pivaře jistě potěší, že anglické slovo beer obsažené v názvu není rozhodně náhoda. Představte si, že budete projíždět historickými částmi Prahy, poslouchat svou oblíbenou hudbu a přitom si vychutnávat 30 litrů vychlazeného českého piva. Dobrou zprávou je, že si to nemusíte pouze představovat, ale na tuhle skvělou jízdu opravdu vyrazit. Do BeerBike se vejde až 15 lidí, z nichž 10 pohání originální kolo šlapáním na pedály. Každou čtvrthodinu je přestávka u místních barů a restaurací, během které si můžete odskočit si na toaletu a zároveň si třeba prohodit místa. Na vaší tour po Praze vás bude po celou dobu doprovázet řidič, nebojte se tedy, že byste museli centrem metropole navigovat vy. Za příplatek se k vám ještě může přidat servírka, která se už postará o to, abyste měli po celou dobu co pít.

BeerBike je skvělý způsob, jak lidem ze zahraničí ukázat krásy hlavního města, a přitom si společně s nimi užívat ten náš bezkonkurenční zlatavý mok.

Foto: Studenta

Zajímavé aktivity

Až navštívíte nejvýznamnější pražské památky, podnikněte něco, co bude vaší zahraniční návštěvě blízké. Výhodou samozřejmě je, pokud víte, co by koho mohlo zajímat. Pokud má někdo rád umění, vezměte ho třeba do některého objektu Národní galerie v Praze, Galerie hlavního města Prahy nebo do centra DOX.

Jestli miluje zvířata, navštivte s ním zoologickou zahradu v pražské Troji, a když už tam budete, zajděte rovnou do botanické zahrady, která se nachází rovněž v Troji. Nezapomeňte ho vzít na pravděpodobně nejbarevnější místo v Praze, kterým je neustále se proměňující Lennon Wall. Počkat si na zelenou můžete v jedné z nejužších ulic na světě, kterou najdete blízko Karlova mostu. Nezapomeňte také vyrazit na šlapadla. Pokud jste odvážnější, můžete brázdit Vltavu i na paddleboardech.

Foto: Studenta

Chvilka odpočinku

Dokážete si snad představit lepší zakončení dne než krásný výhled na Prahu? I v tomto případě si můžete vybrat z několika možností. Můžete třeba vyjet lanovkou nahoru na Petřín a rázem se ocitnete v krásně rozkvetlých sadech. Až si trochu odpočinete, můžete se ztratit v tamějším zrcadlovém bludišti nebo vystoupat na Petřínskou rozhlednu.

Další možností jsou Riegrovy sady, kde se můžete pohodlně uvelebit v trávě a přitom se kochat zase trochu jiným pohledem na tu naši stověžatou Prahu. Pokud chcete zamířit spíš někam k vodě, vyrazte na Náplavku, která ve večerních hodinách opravdu žije.

Doporučujeme vám zajít i na nějaký koncert na Střeleckém ostrově, které jsou zdarma.

Pokud vás napadlo ještě nějaké místo, o které bychom neměli cizince v Praze rozhodně ochudit, podělte se s námi v komentářích. Nejen my, ale i ostatní vaše tipy určitě ocení.

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější