Přírodní afrodiziaka:  co rozpoutá ten pravý uragán ve vaší ložnici?

Přírodní afrodiziaka: co rozpoutá ten pravý uragán ve vaší ložnici?

Kolem sexu se vždycky točilo hodně bludů, mýtů a stereotypů. Jedním z nich je i dokola omílaná věta, že kluci chtějí sex pořád, zatímco holky jsou ty odmítavé. Jak ukázaly poslední sexuologické studie, tahle představa je ale naprosto mylná. Počet mužů, kteří odmítají sex, za posledních deset let rapidně vzrostl. Afrodiziaka, tedy látky zvyšující sexuální touhu a výkonnost, tak mnohou svým partnerům směle servírovat jak kluci, tak i holky.  Co tedy podstrčit miláčkovi, když si na sex nevzpomene, jak je měsíc dlouhý?

Ačkoliv nás o tom v dějěpise neučili, důležitou součástí života lidí ve starověku a středověku byla afrodiziaka. Na jejich výrobu se používaly nejrůznější (často i jedovaté) bizarnosti: staří Egypťané si prý před sexem pochutnávali na sušeném krokodýlím penisu nebo na ještěrčích ocáscích.  Dnes jsme o mnoho konzervativnější, jako afrodiziakum používáme zcela běžné pochutiny, vůně, nebo si pro různá povzbuzovadla chodíme do sexshopů.

Výbušné látky, po kterých bude mít váš sex úplně jiné grády, najdete v kuchyni

Máte doma skořici, vanilku, lékořici, zázvor nebo muškát? Kupujete někdy chřest, petržel nebo celer? Dopřáváte si vlašské oříšky či dýňová semínka?  Pak vězte, že všechny jmenované dobrůtky obsahují vitamíny, minerály a další prvky, které velmi pozitivně působí na pohlavní orgány mužů i žen.

Lidová moudrost praví: „Trocha pepře, ať se vzepře.“ Nejde ale jen o pepř, ostré koření dobře prokrvuje všechny důležité oblasti v pánevní oblasti. A například takový česnek, po kterém se cítíte často velmi odpudivě, byl už ve starém Římě považován za lék proti impotenci. I jeho palčivá chuť povzbuzuje sexuální funkce.  Netřeba dodávat, že totéž platí i o cibuli.

K hodně profláklým afrodiziakům patří také čokoláda. Obsahuje kyselinu tryptofan, která se v těle přeměňuje na tzv. hormon štěstí a ten vám zaručí bouřlivý orgasmus.  Pokud náhodou toužíte už při studiu po miminku, pak vězte, že plodnost mužů i žen podporuje exotické avokádo.

Vzrušující vůně, které stimulují centrum touhy v mozku

Afrodiziaka nemusíte jenom jíst. Někdy je stačí i čuchat, a právě toho nezřídkakdy využívají kosmetické firmy. Často tak najdeme v parfémech sladkou vůni skořice, vanilky nebo kardamonu.

Symbolem lásky je a vždy byla růže a její vůně evokuje velmi romantické představy. Méně romanticky už působí dráždivé vůně pižma. To je látka, kterou vypouští samec kabara pižmového, když si značkuje území. Vůně pižma, která se dnes vyrábí synteticky, je podobná feromonům a připomíná ženám mužskou vůni. Proto po ní prahnou jako šílené.

Kdo nemá rád přírodu, může pro afrodiziaka vyrazit do sexshopu

Oblíbeným afrodiziakem ze sexshopu jsou takzvané španělské mušky, které se obvykle dávkují zhruba 30 minut před stykem.  V obchodě se sexuálními pomůckami seženete i speciální parfémy nabité feromony pro muže a ženy.

Koupit se dá i krém Orgasmus Stopper, který po vmasírování do penisu pomůže oddálit ejakulaci.  Populární je i chemická látka Poppers, kterou si můžete koupit na internetu anebo v sexshopech za pár stovek. Po přičuchnutí těsně před orgasmem prý zažijete mnohem silnější vyvrcholení než kdy jindy.

Řada lidí ovšem na jednorázové prostředky zanevřela a vsází na dlouhodobější „pomocníky“ na posilnění chtíče. Oblíbená je třeba Guarana, doplněk stravy, který zvyšuje sexuální apetit.

Více na www.amsterdam-poppers.com, www.ona.idnes.cz/vztahy-sex

Lucie Kožíšková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější