Procvičování angličtiny v 21. století aneb farewell nudným učebnicím
poweredbyexperts

Procvičování angličtiny v 21. století aneb farewell nudným učebnicím

Nasajte inspiraci, jak se zábavně vzdělávat v anglickém jazyce. Na pobytech Work and Travel se pro vás angličtina stane denním chlebem a malá rozcvička doma nezaškodí. Sestavili jsme seznam nejoblíbenějších způsobů, kterými si můžete zlepšovat porozumění rodilým mluvčím, procvičovat gramatiku i výslovnost a rozšiřovat slovní zásobu.
  • Filmy & seriály jsou alfou a omegou moderního vzdělávání se v jazycích. Užijte si hodiny skvělých příběhů s oblíbenými herci a hrdiny. Až vás někdo osočí, že moc prokrastinujete, nedejte se – studujete přece angličtinu! Pro středně pokročilé je ideální variantou film v originálním znění s anglickými titulky. Takto máte možnost porovnávat výslovnost a spelling slov, všímat si různorodých překladů a neztrácet se úplně v ději.
  • Pokud jsou pro vás někdy i filmy dost složité, obzvlášť bez titulků, zkuste zajímavý kanál na Youtube. Porozumění filmu nám často brání různé zvukové efekty, hudba, nesrozumitelné dramatické šuškání postav apod. Na Youtube si můžete vybrat z nepřeberného množství videí, na nichž autoři mluví s výraznou artikulací přímo do kamery na vás. Naposlouchat můžete nejrůznější přízvuky a témata, nebo sledovat vzdělávací kanály o angličtině.
Foto: Studenta
  • Určitě znáte aplikace do mobilu jako je například Duolingo, které precizní grafickou a pravidelným procvičováním pomáhá svým uživatelům pilovat řadu jazyků. Vždy se hodí mít po ruce i offline slovník a výkladový slovník, který vás vycvičí v pochopení kontextu hledaného výrazu. Další variantou jak se zábavně zlepšovat jsou nejrůznější hry, ozkoušeným příkladem mohou být hádanky What am I? na způsob české šibenice a stovky dalších.

  • Smaller Earth nabízí svým uchazečům zdarma speciální jazykové kurzy, zaměřené na jejich potřeby užití angličtiny v praxi. Na lekcích se vám věnují profesionální lektoři a rodilí mluvčí a připravují pro vás zábavný program plný konverzace a možností si pilovat angličtinu před odjezdem. Mimo jiné máte možnost se setkat s ostatními účastníky programů! Více informací naleznete na webu Hello Academies.
Foto: Studenta
  • Knížky zůstávají jedním z nejefektivnějších způsobů, jak pochopit jazyk a jeho užití na hlubší úrovni. Nalezněte žánry a témata, jež vás pohltí, neodrazující úroveň obtížnosti a máte vyhráno. Zkuste si přečíst dílo, které znáte v češtině a nebudete se tolik ztrácet v jeho ději, či využijte výukové knihy psané například na jedné straně v angličtině B1, na druhé česky. Prokousejte se začátkem, který může být komplikovaný a za pár stránek se dozajista začnete vy orientovat, slova opakovat a máte vyhráno.

Po takovéto masáži mozkových buněk se nemusíte obávat jazykového culture shocku po příjezdu do vašeho campu či resortu. Dejte si v novém prostředí týden dva na adaptaci a za chvilku budete „spíkovat“ jako profíci.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější