festivaly

Průvodce letním festivalem aneb jak to všechno přežít!

Léto je konečně tu a sním i hudební festivaly, na které jste celý rok čekali! Ať jedete na jakýkoliv festival, měli byste se před odjezdem zamyslet, jestli máte všechno potřebné a nutné k přežití… Co by to tedy mělo být?

Vstupenky

Předprodej je už dávno pryč a vy stále nemáte lístky? Pokuste se podívat na internetové portály jako je Aukro.cz nebo na sociální sítě Facebook nebo Twitter. Hodně lidí si účast na letních festivalech rozmyslí na poslední chvíli kvůli hudbě nebo špatné předpovědi počasí. A tak se snaží rychle a často i mnohem levněji prodat své vstupenky na internetu. Nevěšte hlavu ani pár dní před akcí a vesele surfujte!

letní festivaly
life
Letní festivaly: velký přehled hudebních akcí, ze kterých si vybere každý
18. 6. 2018
5 minut a nekonečno tipů na léto

Dostatek tekutin

Rozhodně byste neměli zapomenout na dostatek tekutin. I na festivalu platí pitný režim minimálně 2 - 3 litry za den. V případě horkých dnů ještě více! Pokud vám přijde studené pivko vhod i přes den, určitě prokládejte alkohol alespoň pár kelímky čisté vody. Alkohol nikdy neberte jako jediný zdroj tekutin! Doporučujeme koupit si dostatek balené vody a NIKDE nepožívat tekoucí. Totéž platí i u vyplachování úst při čištění zubů. Člověk nikdy neví…

Oblečení

Poslední léta trápí červencové festivaly mračna a všudypřítomné bahno. Nekoukejte na módu a určitě si do krosny přibalte pohorky nebo jiné vysoké a pevné boty. Holky si můžou vzít oblíbené barevné holínky. Koupit je můžete téměř v jakékoliv obuvi v různých vzorech včetně puntíků, srdíček i národních vlajek. Další rada: Nevěřte na sto procent předpovědi počasí. Pokud hlásí jasno a "třicítky" po celé trvání festivalu, určitě si vezměte nepromokavou bundu. I v létě bývá v noci okolo 5 až 7 stupňů, proto nepodceňujte chlad a držte se pravidla: Vrstvit, vrstvit, vrstvit!

Hygiena aneb čistota půl zdraví

festivaly
life
Příručka pro fajnovky: Jak zvládnout letní festival v čistotě a ve zdraví
29. 6. 2018

Připravte se na to, že hygienické podmínky na festivalu nebudou příliš přívětivé. Po pravdě budou otřesné. Nehledě na záchody, ani sprchám se nedá věřit. A tak pokud za pěkného počasí nezvolíte koupání v rybníce, nezapomeňte si určitě přibalit i žabky. Kožní infekce a další nepříjemnosti číhají všude a ani špinavé dlaždičky festivalových sprch nejsou výjimkou. Dámy, pokud bez líčení nevyjdete ani z domu, natožpak z festivalového stanu mezi kamarády, určitě si kupte odličovací kapesníčky. Vyhnete se tak zbytečným hnisavým pupínkům a očním infekcím, které by vás bez pečlivého odlíčení mohly nepříjemně překvapit. Hygienické kapesníčky a antibakteriální gely by pro všechny festivalové fandy měly být samozřejmostí. Používejte je nejen po záchodě, ale i před každým jídlem.

Plán se vždycky hodí…

Pokud jedete na větší festival s větším počtem hudebních scén, vytiskněte si festivalový program. Touto službičkou si určitě posloužíte, protože se vyhnete zmatenému chaosu a nerozhodnosti, na jaký koncert chcete jít. Podívejte se dopředu, kde leží stanové městečko, sprchy, a kde hrají vaše oblíbené kapely. Po příjezdu si pak budete moci jen nevázaně užívat! ;-)

Sziget 2017
life
🎤 Nebaví tě český festivalový rybníček? Vyjeď za hranice!
30. 6. 2018
neváhej a odjeď!

Sex drugs and rock and roll

Pokud máte rádi experimenty, raději je nezkoušejte na festivalech. Nikdy si od nikoho nic nekupujte! Nemůžete vědět, jestli z vás dotyčný prodávající nedělá pouze srandu a nekupujete prášek na praní nebo mouku. Ten, kdo si chce užít víc, měl by vždy pamatovat na kvalitu a být v neustálém dohledu střízlivějších kamarádů…

Stručný seznam nepostradatelných věcí, které  by vám neměly chybět:

  • Vstupenky
  • Občanský průkaz
  • Peníze (hotovost + karta pro všechny případy)
  • Mobil (nabitá baterka + dostatečný credit)
  • Stan
  • Spacák + karimatka
  • Hygienické potřeby + Toaletní papír
  • Léky ( včetně ibalginu, paralenu a "céčka")
  • Opalovací krém
  • Jídlo

Text: Zuzana Plecitá

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější