Průzkum mezi rodiči: 9 z 10 by vás poslalo na odvykačku!
poweredbyexperts

Průzkum mezi rodiči: 9 z 10 by vás poslalo na odvykačku!

Když jsme pro vás v UPC připravovali akci s MEGArychlým internetem, nejprve jsme si udělali průzkum mezi těmi, kdo připojení nejčastěji platí, tedy rodiči. Zajímalo nás, co si o svých ratolestech, jejich surfování, facebookování a vůbec „o těch internetech“ rodiče myslí.

Jak rodiče známkovali

Tak předně si myslí, že s internetem umí – tři čtvrtiny by se oznámkovali za 2 nebo za 3 a u pomyslné zkoušky by prolezli. Jakou byste jim dali známku vy? Jistě máte v  paměti telefonáty ve stylu: „Šmankote, Alešku, mně tady něco bliká, co s tím mám dělat?“ Naopak vaše znalosti vychválili do nebes – prý zvládáte internet na jedničku či dvojku - maminky jsou od přírody shovívavější.

Bacha, aby vás neposlali na odvykačku!

To je z pozitiv asi všechno. Nejčastěji rodiče remcají, že na internetu trávíte moc času – téměř tři čtvrtiny si myslí, že brouzdáte každý den déle než oni. Taky mají strach ze všech těch závislostí. 9 rodičů z 10 se bojí, abyste nemuseli na internetovou odvykačku někam do Kosmonos. Více než polovina ve svém okolí tuší někoho, kdo závislostí již trpí a potřebuje se léčit!

Foto: Studenta

Co by vám rodiče chtěli poradit?

72 % rodičů si myslí, že umět s internetem a vytvářet webovky vám pomůže sehnat v budoucnu bezva flek. Naproti tomu jich ale 8 z 10 přiznává, že programování rozumí jak koza petrželí. Čtvrtina by ale šla do rizika a měla by zájem si to alespoň jednou zkusit.

Rodiče hrají celkem fér

Více než polovina jich při výběru internetu dává stejnou váhu potřebám svým i svých studujících dcer a synků. U 16 % nejšťastnějších si rychlost vybírají přímo „mladý“. Naopak třetině rodičů se nedá vysvětlit, že když stahujete film, tak se vám ta onlajnovka seká a kvalita života jde do háje. Co říci závěrem? Rodiče vám taky trochu závidí a shodují se, že: “Vy mladý máte všechno lehčí!“ 88 % rodičů si myslí, že současní studenti mají studium snazší právě díky internetu.

Pro výhodnou nabídku megarychlého internetu pro studenty navštivte www.upc.cz/student.

Zdroj dat: UPC Česká republika s.r.o. (zákaznický výzkum) / Doba sběru dat: 08/20 14 / Zpracování dat: software IBM SPSS 22.0 / Počet respondentů: 500 / Metoda sběru dat: Online dotazování

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější