Se Smaller Earth až na druhý konec světa a zase zpět

Se Smaller Earth až na druhý konec světa a zase zpět

Chceš zažít nezapomenutelné léto v USA? Nebo dáváš přednost raději dlouhodobější pracovní zkušenosti, ať už v USA, Kanadě či na Novém Zélandě? Zapoj se prostřednictvím společnosti Smaller Earth do programu Camp Leaders, Resort Leaders, Canago nebo Work and Travel Nový Zéland ‒ rozhodně nebudeš litovat!

Smaller Earth je se svými 12 pobočkami po celém světě největší nezávisle vlastněnou společností nabízející nejen studentům možnost vycestovat do zahraničí ať už za prací či studiem. V roce 1999 ji založili dva kluci z Liverpoolu, kteří se zúčastnili amerického letního tábora, což je nadchlo natolik, že chtěli tyto skvělé zážitky a zkušenosti zprostředkovat i druhým. Ne náhodou se společnost ze začátku jmenovala Camp Leaders in America a ne bezdůvodně je mezi studenty nejoblíbenějším programem Camp Leaders. Postupně se společnost začala rozrůstat a v roce 2011 došlo k otevření kanceláře také v České republice. Zatímco v prvním roce vycestovalo z Česka 11 uchazečů, v létě 2016 už jich bylo bezmála 400.

Program na léto v USA

Chtěl bys strávit léto v USA, ale jsi pouze „chudý“ student? Nevadí! S programem Camp Leaders máš možnost navštívit Ameriku za minimum nákladů. Společnost Smaller Earth ti garantuje placenou pracovní pozici v jednom z dětských táborů, kde můžeš působit jako pomocný personál (pracující v kuchyni, v housekeepingu, kanceláři nebo v údržbě atd.), vychovatel (organizuje různé aktivity pro děti), či pomocník s handicapovanými dětmi. Společnost ti zajistí také zpáteční letenku do USA, zdravotní pojištění na 90 dní, vízum a další potřebné dokumenty, ubytování a stravu v táboře zdarma, náklady na cestu do tábora, předletové setkání (včetně pohovoru se zástupci amerických táborů v ČR) a možnost cestovat v USA až 30 dní. Podmínkou je věk minimálně 18 let, pomocný personál musí být studentem VOŠ nebo studentem VŠ, čistý trestní rejstřík, být ochotný pracovat minimálně na dobu 10 týdnů. Vychovatel musí mít perfektní angličtinu a musí mít rád děti (pracovní zkušenost je výhodou, ale ne podmínkou), pomocníkem s handicapovanými dětmi se může stát kdokoliv, kdo se této zkušenosti nebojí, má chuť naučit se nové věci a pomoci někomu jinému.

Foto: Studenta

Jestliže se budeš registrovat mezi prvními 50 uchazeči, zaplatíš za celý program pouze 10 500 Kč. Cenu tvoří registrační poplatek 3 000 Kč a programová cena, která se sice s pozdějším datem registrace zvyšuje, ale zároveň je splatná až při umístění v táboře. „Program předčil moje očekávání, byl jsem nadmíru spokojený. Tato zkušenost mi dala spoustu nových přátel z celého světa, zlepšil jsem si svoji angličtinu, osamostatnil jsem se a především jsem zažil to nejlepší léto ve svém životě,“ říká Michal Zezula, který pracoval jako pomocný pracovník v dětském táboře ve státě New York. Program si vybral na doporučení svých kamarádů a sám by jej nyní bez rozmýšlení doporučil každému, kdo se programu může a chce zúčastnit.

Více informací hledej na stránkách programu.

Program Resort Leaders a další Work & Travel programy

Pokud preferuješ pracovní zkušenost raději v luxusních resortech a hotelech USA, které se nacházejí nejčastěji na východním pobřeží USA nebo v okolí Velkých kanadských jezer, je pro tebe na míru šitý program Resort Leaders. Smaller Earth ti zajistí pracovní pozici v 4‒5hvězdičkových hotelech v USA, ubytování a stravu (které si uchazeč platí z výplaty sám), zpáteční letenku, zdravotní pojištění na 90 dní, vyhotovení všech J1-vízových dokumentů, asistenci při celém procesu od registrace až po odlet a možnost cestovat až 30 dní po skončení práce. Podmínkou je věk minimálně 18 let, trestní bezúhonnost, musíš být studentem VŠ či VOŠ, měl bys mít komunikativní úroveň angličtiny a ochotu pracovat minimálně po dobu 3 měsíců.

Chtěl bys mít možnost většího výdělku na cestování? Neváhej a přihlas se do programu! Více informací o něm, najdeš na stránkách programu.

Foto: Studenta

Stihneš-li se přihlásit do ledna, můžeš se se svým zaměstnavatelem setkat osobně. Jedná se o tzv. job fair, který společnost Smaller Earth v programech Resort Leaders a Camp Leaders organizuje přímo v Praze. „Na těchto fairech umístíme 95 % lidí do té doby přihlášených. Pak probíhá online umisťování a pohovory přes skype. J1 víza pro tyto programy není komplikované získat a podaří se tak všem, kteří splní podmínky ambasády,“ sděluje office manažerka společnosti Pavlína Kopečná. „Horší je to s Novým Zélandem a Kanadou, kde je omezený počet víz pro ČR. Přesto úspěšnost našich uchazečů při jejich zisku je, díky naší asistenci během celého procesu umisťování v programu, velmi vysoká,“ dodává.

Sehnat placenou práci u kvalitních a prověřených zaměstnavatelů v Kanadě v letní či zimní sezoně ti umožní program Canago. Většina pozic je na západě provincie Alberta v nádherných kanadských Skalistých horách, přičemž některá střediska přesahují až do provincie Britská Kolumbie. Součástí programu je zaručený pohovor s kanadským zaměstnavatelem před odletem, sjednání ubytování, komplexní zdravotní pojištění na 90 dní, rada a pomoc se získáním pracovního povolení od IEC, plné seznámení s okolím v místě pobytu, asistence se založením bankovního účtu a sociálního pojištění a bezplatné telefonické spojení s kanceláří Smaller Earth. Součástí není letenka, cestovní pojištění, poplatek za žádost o udělení víza a za výpis z rejstříku trestů. Více informací o tomto programu se dovíš zde.

Možná že tě spíš než Kanada a USA láká pracovní dovolená na Novém Zélandu. V takovém případě zvol program Kiwi Kiwi. Jeho prostřednictvím budeš mít zajištěnou kvalifikovanou práci ještě před odletem, asistenci při vyřizování víz, dostane se ti pomoci při získání ubytování, bankovního účtu, čísla daňového poplatníka a zdravotního pojištění na 90 dní. Sám si budeš muset obstarat letenku a pokrýt životní náklady. Pro více informací o tomto programu se mrkni na stránky programu.

Foto: Studenta

Jazykový kurz angličtiny v centru Prahy zdarma

Smaller Earth zprostředkovává také program TEFL Prague pro rodilé mluvčí v angličtině, kteří po jeho úspěšném absolvování dostanou certifikát, jenž je opravňuje k výuce angličtiny. „Českým studentům a žákům pak nabízíme hodiny u těchto studentů-lektorů zdarma. Na hodinách dohlíží certifikovaný lektor a každá z nich je originální, zaměřená na jiné téma, s jinou slovní zásobou a hlavně se trénuje konverzace,“ upřesňuje Pavlína Kopečná. Od září 2015 do září 2016 společnost přivítala v Praze 60 rodilých mluvčích. Každý měsíc se tak v kurzu vystřídá v průměru 2‒8 lektorů a v každé skupině je 2‒10 studentů. Studenti vysokých škol a žáci základních a středních škol mají 4 hodiny angličtiny týdně zcela zdarma, ostatní platí symbolických 150 Kč za měsíc. Vyučují se dvě úrovně: mírně pokročilí a středně pokročilí. Po skončení kurzu se může každý zapojit do akce PUB Night.

Zažij nezapomenutelné léto i ty!

Text: Lucie Remešová

Foto: Smaller Earth

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější