Soutěž o nejlepší vědeckou práci právě vrcholí! Přihlaste sebe nebo kamaráda

Soutěž o nejlepší vědeckou práci právě vrcholí! Přihlaste sebe nebo kamaráda

Nepropásněte uzávěrku přihlášek do devatenáctého ročníku soutěže, v níž Siemens oslavuje českou vědu a vysoké školství! Firma oceňuje talentované studenty, vědce a pedagogy z technických a přírodovědných oborů a rozdá mezi ně odměny v celkové výši přes jeden milion korun. Příležitost vyhrát cenu za diplomku pro sebe i vedoucího práce, nebo za pouhé doporučení svého kamaráda. Uzávěrka pro podání přihlášek se blíží, tak si pospěšte!

Ale popořádku – český Siemens letos vyhlašuje už devatenáctý ročník Ceny Wernera von Siemense, v rámci které oceňuje talentované studenty, vědce a pedagogy. Rozdělí mezi ně přes milion korun. Siemens chce touto cestou podpořit vědecké talenty a vyzdvihnout význam vědy a hlavně kontinuálního výzkumu.

Kategorie, ve kterých se „soutěží“:

• Nejvýznamnější výsledek základního výzkumu

• Nejvýznamnější výsledek vývoje /inovace

• Nejlepší pedagogický pracovník

• Nejlepší diplomová práce

• Nejlepší disertační práce

Vítězné práce vybírají nezávislé komise složené z předních odborníků české vědy, například rektorů ČVUT, VUT a Masarykovy univerzity a předsedy Akademie věd ČR.

Do soutěže lze přihlásit práce, které jsou zpracovávány v technických a některých přírodovědných oborech – přihlašovat se lze ZDE. A jak je to s tou pětitisícovou odměnou? Tu lze získat za doporučení diplomky nebo disertační práce, která nakonec svou kategorii vyhraje. A může jít o práci odkudkoliv, samozřejmě ne jen z pražského ČVUT. Jak na doporučení se dozvíte na webu www.siemens.cz/cenasiemens.

Cena Wernera von Siemense je projekt, ze kterého mám velkou radost. Moc se těším na slavnostní chvíli, kdy se s těmi nejlepšími studenty, vědci a pedagogy setkám. Odborná úroveň oceněných prací je tradičně velmi vysoká, což vypovídá o tom, jak velký potenciál v mladých lidech je, pokud se ho podaří dobrým učitelům podchytit a rozvinout. Jsem hrdý, že letos vyhlašujeme již 19. ročník této prestižní ceny pojmenované po jednom z největších vynálezců,“ říká k tomu Eduard Palíšek, generální ředitel Siemens Česká republika.

V předchozích ročnících Ceny Wernera von Siemense byly oceněny už tři stovky studentů, pedagogů a vědců. Letošní ročník bude završen 9. února 2017 v Betlémské kapli v Praze, podstatnější je ovšem datum 2. prosince 2016, kdy se uzavírá možnost podat přihlášku nebo doporučit kamarádovu práci.

Text: Nela Vejvodová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější