Spojení hudbu, food a art do jednoho festivalu

Spojení hudbu, food a art do jednoho festivalu

Na propojení kvalitní street gastronomie s atmosférou letního festivalu sázejí pořadatelé nové putovní akce Street Food Rocks. První zastávkou bude v sobotu 28. května Brno, poté navštíví Prahu i Hradec Králové. Čeká na Vás ochutnávka širokého spektra špičkového gastra pod dohledem gastro-kurátora Zdeňka Střížka, pořadatele jednoho z největších gastrofestivalů v ČR - Burgerfest, ve spojení s kvalitní hudbou a navíc, jedinečná bude celá scénografie areálů!

Kvalitním jídlem a rozmanitou gastronomií Češi tráví stále více času a neváhají do zážitků spojených s kuchyní investovat stále více peněz. Úměrně tomu roste i počet food festů, které se velmi úspěšně profilují, především s ohledem na nabídku jídla. Street Food Rocks sází na skvělou nabídku gastra, ke kterému bude jako přílohu navíc servírovat hudební program a kus atmosféry letního festivalu.

U nového food konceptu se potkali organizátoři oblíbeného festivalu Rock for People s týmem, který stojí za úspěšným, mezinárodně uznávaným Burgerfestem. „Street Food Rocks milovníkům dobrého jídla a pití nabídne pestrou škálu gastronomických zážitků. Hlavním kritériem výběru účastníků festivalu je moderní, ale i jedinečná gastronomie využívající pouze čerstvé, lokální suroviny a skvělý servis. Těšit se můžete třeba na vietnamské speciality včetně plněných baget Banh Mi, ukázky gruzínské, chorvatské nebo slovinské kuchyně. Nebudou chybět ani všeobecně oblíbené hamburgery nebo naopak menu pro vegetariány a vegany,“ říká Zdeněk Střížek, ambasador gastro části Street Food Rocks a zakladatel Burgerfestu, jednoho z největších food festivalů v České republice.

Street Food Rocks je také netradičním warm upem a aktivitou festivalu Rock for People, který letos proběhne 3. - 5. července v Hradci Králové. V průběhu května a června se uskuteční ve třech městech. Jako první si budou moci užít neopakovatelnou atmosféru obyvatelé moravské metropole. Program brněnského festivalu Street Food Rocks začíná v sobotu 28. května od 10:00 hod u parku Lužánky. Kulinářské a hudební zážitky si návštěvníci budou moci užívat až do 22. hodiny.

STREET FOOD ROCKS 2016

28. 5. Brno - park Lužánky

4. 6. Praha - Rohanský ostrov

18. 6. Hradec Králové - Náplavka (Smetanovo nábřeží)

Putovní akce Street Food Rocks by podle Michala Thomese měly díky nabitému hudebnému programu přilákat i ty, kteří tradiční food festivaly nevyhledávají.  Na výběr budou mít po celý den až do noci vystoupení kapel, DJ´s sety či Silent disco – neotřele pojatou taneční party při poslechu hudby ze sluchátek. „Street Food Rocks jsou samostatným projektem, kterým ale reagujeme na dlouhodobě rostoucí nároky návštěvníků Rock for People na kvalitu občerstvení. Letos na festivalu v Hradci plánujeme svébytný gastro festival. A tři zastávky gastro turné nám ukážou, jaké jsou aktuální preference," říká Michal Thomes, spoluzakladatel a hlavní pořadatel Rock for People.

Na festivaly Street Food Rocks se nebude platit vstupné. V celém areálu bude fungovat tzv. cashless systém, kdy si návštěvníci u vstupu přednabijí speciální karty, kterými se pak bude platit veškeré jídlo a pití v areálu festivalu.

Více informací na Facebooku, na eventech Street Food Rocks.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější