Stěhujete se? Přečtěte si, jak se z toho nezbláznit
poweredbyexperts

Stěhujete se? Přečtěte si, jak se z toho nezbláznit

Snad každý z nás se v životě už alespoň jednou přestěhoval. Do většího, do menšího, za přítelem, od rodičů. A pokud ne, vězte, že vás to čeká. Nepropadejte ovšem panice.

Stěhování opravdu může být stresující. Co si budeme povídat, přemístit během pár dnů několik let našeho života, není jednoduché a už vůbec ne zábavné. Celý proces většinou doprovází chaos a nepořádek. Existuje ale pár činností, které vám vše pomohou zvládnout s bravurou.

Základem je dokázat roztřídit věci potřebné od věcí zbytečných. Od oblečení přes knihy až po všemožné předměty, které ve vás vyvolávají nostalgii na uplynulá léta. Pokud máte tendence vše schraňovat, teď je ten pravý čas být nekompromisní. Přestaňte doufat, že ještě někdy obléknete kalhoty, které jste měli na rande před deseti lety a smiřte se s tím, že pokud jste Hamleta nepřečetli doteď, už to pravděpodobně nikdy neuděláte. Věci, které nevyužijete, můžete darovat do azylových domů nebo jiných veřejně prospěšných organizací.

Není nic horšího, než zběsile pobíhat po celém bytě a balit hlava nehlava. Na stěhování si dopřejte dostatek času a buďte organizovaní. Nejjednodušší je začít s oblečením. Myslete ovšem na to, že následujících pár dnů budete těžko fungovat pouze v tom, co máte právě na sobě. Dejte si tedy stranou tašku s věcmi, kde budou náhradní šaty spolu s kosmetickými potřebami apod. Postupně přejděte ke knihám, dokumentům a všem potřebným materiálům, které si nezapomeňte označit. A na závěr si nechte nádobí, všemožné prostředky z koupelny a potraviny. U nádobí buďte extrémně opatrní a nešetřete na fóliích, které váš porcelán po babičce ochrání. Jedním z výrobců, který tyto doplňky prodává, je například Paketo.cz.

Nejlepším způsobem, kde vaše věci uchovat, jsou bezesporu krabice. Zapomeňte na pytle či přepravky. V krabicích se vám nic nezpřehází a můžete je uzavřít a chránit tak nejen váš majetek ale i soukromí. Samozřejmostí je si krabice popsat, ať víte, kde se co nachází. „Tento týden se se snoubencem stěhujeme do rodinného domku. Problém s uložením věcí jsme vyřešili online objednáním stěhovacích krabic na webu Paketo.cz.“, uvádí nastávající maminka z Říčan u Prahy Monika Doležalová.

Když máte vše přebráno a pečlivě poskládáno, přichází část těžší na manipulaci. Stěhování nábytku a spotřebičů je činnost, ke které se nebojte zavolat o pomoc. Samozřejmě existují firmy, které vám vše přestěhují, ale pokud máte pár silných jedinců mezi přáteli, není důvod vkládat osud vaší starožitné komody do jejich rukou. Platí nepsané pravidlo, že skříně skládejte ke skříním, postele k postelím a spotřebiče ke spotřebičům. Alespoň budete mít možnost zahrát si tetris konečně naživo.

Pokud máte již vše úspěšně odstěhováno, přichází část, u které se už moc nenadřete, a to finální úklid. Ten nepodceňujte a myslete na další nájemníky.

Závěrečná fáze, kdy musíte opět vše vybalit a poskládat ve vašem novém obydlí je sice také náročná, ale zároveň kreativní. Užijte si ji tedy a nikam nespěchejte. Přece jen doma trávíte spoustu času a měli byste se tam cítit příjemně.

Zdroj fotografie: Flickr

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější