Studente techniky, ukaž, co umíš!

Studente techniky, ukaž, co umíš!

Slova, která provází nejeden studentský život. Není tedy náhodou, že právě takhle zní slogan jedné z největších soutěží na evropských technických univerzitách. EBEC, neboli European BEST Engineering Competition je soutěž, která začíná nenápadně u předkol na jednotlivých fakultách, zdánlivě pasivně za monitory notebooků, ale končí až u celoevropského finále.

O co že vlastně jde? Studenti soutěží ve čtyřčlenných týmech ve dvou kategoriích. První z nich je Case study, kde mají studenti za úkol zpracovat řešení hypotetického problému z technické praxe. Druhá kategorie, Team Design, staví týmy studentů před úkol sestrojit funkční zařízení, které má splňovat zadané požadavky. Obě kategorie prezentují svoje díla před odbornou porotou.

Druhé kolo, nazvané EBEC Central, proti sobě nechá vystoupit studenty z České republiky, Slovenska a Maďarska. Kategorie zůstávají stejné, letos ale přibyde i novinka do kategorie Team Design. Celá soutěž se na této úrovni již odehrává v anglickém jazyce. Vítězové EBECu Central postupují do celoevropského finále. Na EBECu Final v srbském Bělehradě se spolu utkají už jen ti nejvynalézavější, nejzapálenější a nejvytrvalejší studenti.

Foto: Studenta

Centrální kolo soutěže se odehraje v prostorách Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií ve dnech 19. a 20. dubna. Den před zahájením soutěže chystají organizátoři EBECu Central další novinku. Pro soutěžící budou připraveny workshopy známých firem.

Na shledanou na EBECu, těší se na Vás organizátoři ze studentské organizace BEST.

Více info na: ebeccentral.org

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější