Studenti mají nového bojovníka za svá práva

Studenti mají nového bojovníka za svá práva

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) si počátkem července zvolila nového předsedu. Stal se jím Daniel Thibaud z Univerzity obrany, který v čele instituce nahradil dlouholetého předsedu Miroslava Jašurka z Univerzity Karlovy.

Také Thibaud slibuje, že bude urputně bojovat za práva studentů protistátním úředníkům, lobbistům a všem nepromyšleným pokynům z ministerstva školstvía z Úřadu vlády, kam po pěti letech v čele komory odešel jehopředchůdce Jašurek.

Přečtěte si rozhovor s bývalým předsedou Miroslavem Jašurkem ZDE

„Budu usilovat o to, aby se SK RVŠ ještě více otevřela akademické veřejnosti a partnerským organizacím a aby odváděla bezchybnou práci při prosazování zájmů vysokoškolských studentů v naší zemi,“ uvedl čerstvě zvolený předseda.

Foto: Studenta

Co je SK RVŠ?

Studentská komora Rady vysokých škol je orgán, který sdružuje zástupce studentů všech vysokých škol v České republice a bojuje za jejich zájmy. Schází se pravidelně jednou měsíčně (v prázdninovém provozu o něco méně), přijímá stanoviska a vyslovuje se ke všem změnám, které se v rámci systému vysokého školství chystají.

Předseda komoru reprezentuje, účastní se jednání s ministerstvem školství, zasedání Rady vysokých škol atd., načež koordinuje činnost SK RVŠ a její veřejné výstupy. Danieli přejeme hodně štěstí a úspěchů v nové funkci!

Text: Markéta Paráčková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější