Studentské kapely pozor! Váš čas je tady!

Studentské kapely pozor! Váš čas je tady!

Stačí, aby jeden člen kapely byl student, a můžete se zapojit do soutěže roku, která probíhá v 10 městech po celé ČR. University Band Contest podpoří mladé kapely, pomůže jim v jejich začátcích a otevře dveře na různé festivaly. Vítěz dostane možnost zasoutěžit si třeba i o vystoupení na Colours of Ostrava.

Původní nápad klubové soutěže vznikl na ostravské půdě před pěti lety. Od té doby prošel proměnou a rozrostl se do dalších měst. V letošním roce se do projektu zapojilo 10 měst. Do městského kola se kapely můžou přihlásit v Ostravě, Opavě, Olomouci, Hradci Králové, Brně, Praze, Liberci, Ústí nad Labem, Plzni a Českých Budějovicích. Podmínkou zapojení do soutěže je, aby alespoň jeden z členů kapely byl zároveň studentem jedné z univerzit v daném městě.

Po uzavření registrací, které končí 10. února 2016, budou pečlivě vybrány kapely, jak podle stylu, tak úrovně hraní, které si mezi sebou ve svých univerzitních městech zahrají živě v klubu. Nejlepší z nich postoupí do kola semifinálového a následně do finále, kde se rozhodne o celorepublikovém vítězi roku 2016. O postupujících i samotném vítězi rozhodne odborná čtyřčlenná porota a samozřejmě pátý hlas připadne divákům.

Foto: Studenta

Takto se o soutěži vyjádřil zpěvák z vítězné kapely pro rok 2015 The Complication: „Hodně nás to nakoplo a odrazilo i na koncert před velký kapely, takže z vlastní zkušenosti doporučuji všem, co splňují podmínky pro přihlášení. Nezaujatá porota a pár fesťáčků za výhru, to je dobrý ne?..“

Absolutní vítěz získá hodnotné ceny od partnerů a profesionální promo fotky.  Vystoupí na akcích studentských unií a letních partnerských festivalech jako je Dokořán a Šternberský kopec. Jako vítěz pak bude reprezentovat UBC v připravovaném projektu Jump Into Colours, kde se předvedou vítězové nejrůznějších hudebních soutěží a ta úplně nejlepší kapela bude mít možnost zahrát si na festivalu Colours of Ostrava.

Co dala účast v soutěži ostravské kapele, která vyhrála městské kolo? Na to nám odpověděl Kuba za In Collapse: „Určitě tři super koncerty z čehož poslední byl na střeše autobusu během Ostravského majálesu. Co si více přát, my si tuhle akci náramně užili!”

Podrobnosti o tom, jak se zaregistrovat, kontakty a partnery soutěže naleznete na webové stránce www.UniversityBandContest.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/UniversityBandContest.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější