Studium na špičkových univerzitách je vám dostupnější díky nadaci Tomáše Krska

Studium na špičkových univerzitách je vám dostupnější díky nadaci Tomáše Krska

Kvalitní vzdělání patří dnes k nejdůležitějším hodnotám. Zahraniční studium na nejlepších univerzitách je značně finančně nákladné a většinou si jej studenti nemohou dovolit. Pro nadané studenty však existuje řešení a to využít nabídku nadace Tomáše a Martiny Krskových, která umožní získat stipendium na roční magisterské studium na těch nejznámějších světových univerzitách.

Cíl nadace Tomáše a Martiny Krskových

Posláním nadace manželů Krskových je podpora talentovaných lidí, kteří by rádi studovali na kvalitních vysokých školách v zahraničí. Nadace umožní každý rok až deseti vybraným studentům, aby naplnili své sny a mohli studovat na nejprestižnějších univerzitách na světě. Díky stipendiu tak mohou na těchto školách studovat i ti uchazeči, kteří by si je jinak z vlastních finančních prostředků nemohli dovolit. Nadace manželů Krskových už od svého vzniku udělila stipendia osmnácti studentům a aktuálně přijímá nové přihlášky.

Požadavky na uchazeče a přihláška ke stipendiu

Nabídka stipendií ale není určená všem – je třeba splňovat poměrně přísné požadavky. Stipendium je určeno výhradně pro zájemce do 25 let věku s českým občanstvím, kteří musejí být na vybraný magisterský obor přijati a musejí také doložit potvrzení, že jim škola stipendium neudělila.

Přesně dané parametry má také samotná žádost, kterou musí každý zájemce poslat. Její součástí musí být životopis, motivační esej, doklady o finančních poměrech uchazeče a informace o vybrané univerzitě. Pokud bude uchazeč vybrán, čeká ho ještě osobní pohovor, inteligenční  a psychologický test.

Ti studenti, kteří stipendium od nadace manželů Krskových získají, pak mají ještě jednu povinnost – musí udělat minimálně dvě přednášky o zahraničním studiu pro studenty českých škol a vypracovat několik esejí na požadované téma.

Nejlepší zahraniční univerzity

Nadace manželů Krskových nabízí stipendia na ty nejlepší vysoké školy z celého světa. Úspěšní uchazeči tak mohou studovat např. na slavných amerických a anglických univerzitách, jako jsou Harvard, Princeton, Yale, Oxford nebo Cambridge. Kdo nechce studovat v USA nebo Velké Británii, může si vybrat i z dalších zemí, jako je např. Kanada, Austrálie, Švýcarsko atd.

Tomáš Krsek – zakladatel nadačního fondu

Zakladatelem tohoto nadačního fondu je Ing. Tomáš Krsek, který ho založil spolu se svojí manželkou Martinou. Tomáš Krsek vystudoval Ekonomickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni, poté chvíli pracoval jako makléř a pak nastoupil do společnosti Škoda. Tam se postupně vypracoval až na předsedu představenstva společnosti Škoda Transportation.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější