Studovat módu v Bratislavě? Žádný problém!

Studovat módu v Bratislavě? Žádný problém!

Francouzská vysoká škola MOD’SPE Paris, která se zaměřuje na vzdělání módních profesionálů, otevírá novou pobočku, a to hned za rohem – v Bratislavě! Pod názvem MOD’SPE Paris Central Europe Fashion Business School se už od letošního podzimu otevře nová škola, která nabídne uplatnění budoucím návrhářům, obchodníkům a marketérům v oblasti módy.

„Naučit se kvalitně řemeslo představuje základ, díky kterému je možné nejen žít vlastní život, ale přímo jej tvořit. Absolvent je díky tomu plně životaschopný, zejména však dokáže zároveň prakticky rozvíjet svůj potenciál. MOD ́SPE Paris formuje talenty, profesionály schopné zvládnout marketingové a obchodní strategie, nákup, komunikaci v odvětví módy a designu,“ prohlásil Daniel WERTEL, ředitel MOD‘SPE Paris a předseda Francouzské federace dámské konfekce.

Foto: Studenta

Pařížská škola vznikla v roce 1993 a staví na tzv. duálním vzdělávání, tedy propojení teoretických znalostí a jejich následného uplatnění v praxi. Tento systém bude fungovat i v Bratislavě a studenti se tak mohou těšit na zapojení do módních podniků, v nichž každý rok stráví až několik měsíců. Dalším pilířem této instituce je kombinace kreativního přístupu k módě a obchodní realitě, absolventi tak budou schopni tato dvě pojetí skloubit. Škola se navíc stavět na dobrých mezinárodních vztazích, takže partnerské organizace naleznete po celém světě.

Co vlastně můžete studovat?

Od září 2016 se bude otevírat bakalářský obor Produktový manažer pro módní marketing a design. V něm se naučíte nejen sledovat módní trendy a vytvářet vlastní kolekce, ale zároveň se starat i o jejich marketing a prodej. Studium je placené a bude probíhat v angličtině. Uplatnění absolventů navíc dosahuje 90 %, takže pokud vás zajímá móda, je Bratislava jasnou volbou. To ostatně potvrzují i hlasy absolventů:

Foto: Studenta

„Mod‘Spe Paris mi otevřela dveře do světa, který jsem vůbec neznal, nebo jen velmi málo – do světa módy. Na módu jsem vždy hleděl pouze zvenku a škola Mod‘Spe Paris tento pohled změnila, umožnila mi dát se na dráhu profesionála a vykonávat svou profesi Produktového manažera. Právě díky stáži v podniku jsem se naučil, jak funguje společnost PAP a v průběhu další kariéry jsem se specializoval na svět pánské módy, což byl můj původní studentský sen...“ prozradil Vintent Nicolas, momentálně senior produktový manažer značky Jean Paul Gaultier.

Zajímáte se o módu? Je vaším snem studovat na prestižní pařížské škole? Napiště nám do komentářů :)!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější