Světelná show, majáles a pálení čarodějnic. V dubnu nikdo nezůstane doma!

Světelná show, majáles a pálení čarodějnic. V dubnu nikdo nezůstane doma!

Máme pro tebe pravidelný výběr akcí, tentokrát na měsíc duben. Je jaro, pomalu se otepluje a po zimě tak opět nastává čas venkovních akcí. Večer je ale ještě zima, proto se můžete zahřát u ohně při pálení čarodějnic, a přes den zapařit na prvních letních fesťácích, třeba studenty oblíbeném Majálesu. 

Light Show

Excelent(ní) light show se vrací! Tahle party již tradičně doprovází soutěž Kolej roku, ve které můžeš hlasovat, podpořit svoji kolej a vyhrát 8 000 piv Excelent a 1500 snack balíčků od Mondelēz! Na light show na tebe čeká skvělá světelná show na studentských kolejích, koncert PSH a Lola běží. Na light show ale můžeš strávit celý den. Od 16 hodin je totiž v areálu konání připraven doprovodný program plný her a soutěží.

Termíny najdeš na webu www.kolejroku.cz/lightshow

Majáles

Jedna z nejoblíbenějších studentských akcí roku je tu! Majáles opět proběhne ve  všech velkých, univerzitních městech. Stavba májky, volba krále a miss, koncerty v rámci Majáles Open Air... u této události prostě nesmíš chybět! Koncerty tentokrát budou pěkně našlapané. V rámci festivalu zahrají Chinaski, Tomáš Klus, Michal Hrůza Mandrage a další Bohatý bude také doprovodný program. Ten ostatně běží již od února a doprovodné akce poběží až do samotného propuknutí festivalu. Můžete se tak ještě zúčastnit třeba královské debaty, stavění májky, sportovních utkání nebo zmíněné LightShow.

Kde a kdy:

Praha, Výstaviště Letňany, 1.5

Hradec Králové, Šimkovy sady, 24.4

Brno, Brněnské výstaviště, 7.5

Plzeň, Plzeň Plaza, 25.4

Praha

Velká jarní cyklojízda Blankou

Ačkoliv tunel Blanka Praze způsobuje poslední dobou samé potíže, cyklistům udělá naopak radost. Ti se jí totiž budou moci projet v rámci jarní cyklojízdy. Organizátoři zůstávají tajemní, vyzývají účastníky, aby prostě přišli na start. Až tam jim prozradí trasu.

Kde: Jiřího z Poděbrad, Praha

Kdy: 16.4 v 18:30

FB link

Čarodějnice na Ladronce

Na pálení čarodějnic lákají také pražské areály. Jedním z nich je oblíbený bruslařský areál Ladronka, na kterém se tentokrát nebude bruslit, ale poslouchat kapely, opékat buřty, pít. Čeká na tebe zkrátka pohoda pod širým nebem.

Kdy: 30. duben

Kde: Ladronka

FB link

Hvězdná pařba v Hollywoodském stylu

Studenti z kolejí Hvězda jsou připraveni ukázat ti, jak se u nich na kolejích paří! "Hollywoodská horečka si vybírá svou daň - oblékni se i ty jako tvá oblíbená hvězda či hrdina a přijď na již tradiční Hvězdnou pařbu :)," vyzývají pořadatelé. Na první příchozí navíc čeká welcome drink zdarma a dárek od Lékařů bez hranic.

Kdy: 20. duben

Kde: Klub Hvězda

FB link

První jóga zadarmo na Vyšehradě

Tato událost nadchne všechny fanoušky jógy. Na přibližně polovinu dubna je totiž plánované cvičení jógy v příjemném venkovním prostředí na Vyšehradě. Jediné, co se tady může zvrtnout, je nepřízeň počasí, kterou ale pořadatelé bohužel neovlivní. Událost má na Facebooku již necelých pět tisíc účastníků! Třeba se podaří i nějaký rekord, co se týče největšího počtu lidí cvičících jógu na veřejném prostranství :)

Kdy: 16. duben

Kde: Vyšehrad (sraz před metrem Vyšehrad vedle restaurace Yam-Yam)

FB link

Noční běh pro Světlušku

Přijď podpořit dobrou věc, a ještě si u toho zasportovat. Loni se ukázalo, že tato charitativní akce má smysl. Běžci totiž rozsvítili svět nevidomých částkou 1 300 000 Kč. Schválně, jestli se tato částka podaří letos překonat! Před startem je naplánovaná hudební rozcvička se skupinou TATA BOJS.

Kdy: 16. duben v 21:00

Kde: Stromovka

FB link

Hradec Králové

Pálení čarodějnic v Sunparku

Areál Sunpark láká "Hradečáky" na fajn jarní večer s dobrým pitím, hudební produkcí a otevřeným ohněm, kde si můžeš opéct, co hrdlo ráčí. Můžeš si navíc zahrát beach volejbal na přilehlém kurtu a sledovat vystoupení kapel. V hangáru na tebe zase bude čekat mejdan za přítomnosti DJs.

Kdy: 30. dubna

Kde: Festivalpark Letiště

FB link

Text: Míša Bůnová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější