Techloop - platforma, která staví hledání IT práce na hlavu

Techloop - platforma, která staví hledání IT práce na hlavu

Virtuální trh práce Techloop úplně mění zavedené pořádky na poli hledání práce v IT - a to v tom nejlepším smyslu slova. IT profesionálové si na Techloop místo aktivně shánět vůbec nemusí, firmy se jim totiž samy ozývají s nabídkami. Stačí si vybrat tu nejzajímavější. 

Co s titulem z informatiky?

Pokud se počítáte mezi studenty nebo absolventy nějakého IT oboru, asi nemáte přílišné obavy, že nebudete moct najít práci. Ať už při studiu nebo po škole, hlad po “ajťácích” je velký. Najít ale místo, kam budete chodit rádi, hodně se toho naučíte a kde vám dobře zaplatí, to už je trochu oříšek.

Samotný proces hledání práce taky není žádná zábava - pokud jste se někdy pár hodin proklikávali hromadou inzerátů na “jobsech”, určitě víte, co máme na mysli. Neurčité popisy, záhadné tituly (nevíte někdo, co dělá “webový ninja”?) a chybějící informace o platu jsou typické nešvary pracovních inzerátů. To, že na každý musíte odpovídat zvlášť, celou akci také nijak nezjednodušuje.

Chcete si vyzkoušet jak Techloop funguje? Vytvořte si profil běhěm pár minut!

Z toho důvodu většina IT profíků dává přednost hledání práce přes kamarády a známé, ale tenhle způsob je bohužel dost limitující. Pokud tedy nejste expert na hromadný networking...

Zakladatelé Techloop, Joao Duarte, Paul Cooper a Andrew Elliott, si díky svým dlouholetým zkušenostem v IT recruitingu tohoto problému nemohli nevšimnout a rozhodli se ho jednou provždy vyřešit.

Představujeme Techloop.io

Techloop je online trh práce, ne portál s inzeráty. Celý dosavadní princip hledání práce v podstatě staví na hlavu, protože na Techloop se firmy přímo ucházejí o vývojáře (a ne naopak), bez headhunterů a dalších prostředníků.

Vývojáři, kteří se poohlížejí po novém místě, zůstávají až do prvního interview anonymní a mají dopředu velký přístup k důležitým informacím jako je nabízený plat, firemní kultura a prostředí, projekty a používané technologie.

Foto: Studenta

Pokud si navíc uchazeč o práci najde místo přes Techloop, dostane 500 euro jako nástupní bonus. Myšlenkou je odměnu, kterou standardně “shrábnou” headhunteři, dát místo toho zpátky uživatelům platformy.

Co se společností týče, výhodami Techloop je přímý přístup k obrovskému množství talentovaných IT profíků bez nutnosti platit drahé agentury a komunikovat s uchazeči přes ně. Narozdíl od agentur, které jsou neefektivní, drahé a většina vývojářů je nemůže ani cítit, je Techloop mnohem jednodušší a rychlejší, výrazně levnější a v neposlední řadě v IT komunitě ceněný za svoji snahu zlepšit a zjednodušit nábor talentů pro všechny.

Techloop je podporován investicí a zkušenostmi z Rockaway Ventures a momentálně ho využívá přes 10 000 vývojářů a IT profesionálů a přibližně 500 firem v České republice, na Slovensku.

Chcete si nechat posílat nabídky práce přímo od firem? Vytvořte si anonymní profil na Techloop.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější