Test2Job: Appka, která ti rozšíří pracovní obzory

Test2Job: Appka, která ti rozšíří pracovní obzory

Možná to znáš i ty: studium na ekonomce se chýlí ke konci a od inženýrského titulu tě dělí už „jenom“ maličkost v podobě dokončení diplomky a úspěšného zdolání státnic. S tím si určitě poradíš. Jenže co potom? Pokud se nechystáš stát poustevníkem, budeš se asi rozhlížet po místě, kde nastartuješ svou hvězdnou kariéru třeba ve financích a vyzkoušíš si, jak teorie, kterou znáš z přednášek a chytrých knih, funguje v praxi.  

Přemýšlíš o kariéře ve Velké čtyřce, kterou se tvoří společnosti KPMG, PricewaterhouseCoopers, Deloitte a EY - čtveřice největších hráčů na poli financí, auditu a poradenství. Představuješ si své jméno na vizitce s logem některého z nich? A proč by ne? Nic není nemožné! Pravdou ale je, že se rozhodně vyplatí se na výběrko pořádně připravit. Získáš díky tomu velkou výhodu oproti ostatním uchazečům.

Co od výběrka čekat?

Zmíněné společnosti mají ve zvyku si potenciální posily svých týmů důkladně proklepnout prostřednictvím náročného výběrového řízení – testování, assessment centra, pohovory... Nepropadej panice! A už vůbec neházej předem flintu do žita, určitě v tobě dřímají kvality, které jen čekají, až je ve správnou chvíli odhalíš.

Foto: Studenta

O výběrových řízeních do Velké čtyřky koluje celá řada mýtů a mírně hororových zkazek. „Chceme, aby se u nás uchazeči cítili příjemně. V testech ověříme jejich obecné předpoklady pro práci ve světe financí a byznysu. Pohovory se pak nesou už v opravdu přátelském duchu – chceme si spíše popovídat o tom, jaké mají uchazeči očekávání, jaké my a co jim můžeme nabídnout,“ říká Hanka Váchová, HR specialistka z KPMG. Takže žádné natahování na skřipec! Cílem je jen zjistit, zda ve světě daní, auditu a financí obstojíš. Zda máš selský rozum, talent, chceš se učit a pracovat na sobě.

Štěstí přeje připraveným

Teď možná přemýšlíš, že to je všechno hezké, ale co přesně tedy bude v těch testech, kterých se většina uchazečů obává nejvíc? Možná ani nevíš, do jakého oddělení se přihlásit. „Daně? Audit? Nebo chci pomáhat třeba se strategiemi firmy, s IT bezpečností či s datovou analýzou v poradenských službách? Jaké jsou vůbec moje silné a slabé stránky?“ Pokud se ti hlavou honí podobné otázky, odpovědi ti pomůže najít mobilní aplikace Test2Job. Užitečná appka, kterou pro studenty vytvořila společnost KPMG, ti umožní vyzkoušet si výběrko nanečisto. Když zjistíš, co tě čeká a nemine, tak pro tebe bude celé výběrko daleko snadnější a příjemnější.

Foto: Studenta

Začít můžeš kvízem, který ti napoví, jestli v tobě dřímá daňař, auditor nebo spíš poradce. Pak si otestuj, jak jsi na tom s krátkodobou pamětí a logickým uvažováním. A co multitasking? Zvládáš dělit pozornost mezi více úkolů najednou? Umíš se orientovat v datech a informacích? Is your English flawless? Nebo bude potřeba jazykové znalosti trochu oprášit? To všechno se dozvíš zábavnou a interaktivní formou. Navíc se můžeš porovnávat i s ostatními uživateli (pravděpodobně svými konkurenty) a hlavně sledovat svá zlepšení!

Už stahuješ? Mít kariérního poradce do kapsy se vždycky hodí, nemyslíš? Tak se pusť do akce, procvičuj si příklady třeba cestou do školy a přestaň se stresovat, štěstí totiž přeje připraveným! Třeba se své vysněné vizitky skutečně dočkáš.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější