Tkví v tobě básník? Zasoutěž si o deset tisíc!

Tkví v tobě básník? Zasoutěž si o deset tisíc!

Asi jste si také všimli, že otec vlasti Karel IV. by dnes oslavil úctyhodný věk 700 let. Máme ho rádi, protože nás „zevropštil“, postavil nám Nové město a most k němu, a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na nejstarší univerzitu ve střední Evropě. 

Už méně z nás ví, že Karel od narození zápasil s otcovou žárlivostí a strachem, že ho syn jednou svrhne, svou matku neviděl od svých třech let až do její smrti a unikl hned několika atentátům. Všichni ale víme, že na Karlštejn nebyl povolen vstup ženám a že „když mám tekutou révu, tak věnuji se zpěvu a život krutý lepší je“. A o to právě jde!

Slyšte, všichni bardi!

Víno je od dávných dob spjato s uměním – dodávalo inspiraci i odvahu k novým stylům a formám – a protože si v těchto dnech připomínáme Karla IV., máme pro vás zajímavou soutěž spjatou s ním i s vínem. V závěru května se totiž koná populární festival „Praha pije víno“ a vyzývá všechny poety, bardy a trubadúry, aby si zasoutěžili o nejlepší báseň s karlovským motivem a vyhráli za ni 10 000 Kč.

Foto: Studenta

V básni se musí objevit Karlovo jméno a v jeho souvislosti víno, jinak je náplň zcela na vás. Vaši tvorbu posoudí odborná porota a slavnostní vyhlášení vítěze a veřejný přednes nejlepší skladby proběhne v sobotu 28. května na Novoměstské radnici v Praze.

Soutěžte o 10 000 Kč!

Máte básnické střevo? Tak se hned pusťte do tvorby!

Soutěžní texty zasílejte na:

info@praguedrinkswine.cz do 23. května 2016.

Přejeme hodně inspirace!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější