To nejlepší, co vás čeká na Týdnu podnikání

To nejlepší, co vás čeká na Týdnu podnikání

Čtvrtý ročník Týdne podnikání už klepe na dveře! V minulém článku jsme vám celou akci představili a vy víte, že se můžete těšit na spoustu zajímavých setkání, workshopů a přednášek. Co ale určitě nesmíte vynechat?

Týden podnikání se koná 14.-20. listopadu, přičemž hlavní událostí celého týdne bude akce s názvem Summit Týdne podnikání. Ten je na programu 15. listopadu v pražském Slovanském domě. Motto letošního Týdne podnikání je „Jen pro odvážné“, což vystihuje významný předpoklad podnikání, jímž je právě odvaha.

1) Velkolepé zahájení

Pokud chcete být v obraze hned od začátku, určitě si nenechte ujít oficiální zahájení Summitu Týdne podnikání. Americký velvyslanec Andrew Schapiro, velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson, primátorka Hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a rektor ČVUT Petr Konvalinka – to jsou ti, na které se můžete těšit.

Na hlavní konferenci vás čekají další velká jména: Vince Steckler (CEO Avastu), Daniel Zelkind (zakladatel a CEO předního izraelského startupu Zeek) a také Jan Zadák (generální manažer Hewlett Packard Enterprise a zároveň nejvýše postavený Čech v mezinárodních korporátních strukturách).

2) Inspirativní workshopy

Co vám ale během celého úterního Summitu Týdne podnikání doporučíme nejvíc, jsou workshopy, kterých je na programu celá řada. Čeká na vás mimo jiné Petr Ludwig ze společnosti GrowJob Institute s workshopem „Konec prokrastinace“, o time managementu pohovoří certifikovaný trenér Petr Mára, „Jak pitchovat startup“ prozradí partner společnosti Credo Ventures a zároveň jeden z patronů celé akce Andrej Kiska.

Svůj workshop povede také známý choreograf a tanečník Yemi A. D., který povypráví o DNA úspěšné značky, nebo hokejový trenér Marian Jelínek, jehož tradičním tématem je motivace - v tomto případě konkrétně „Neztraťte motivaci v době blahobytu“.

Studenta tip:

Nenechte si ujít workshop “Budování Employer Brandu”, který povede Honza Klusoň z kariérního portálu Proudly. Vysvětlí vám, proč je nutné Employer Brand budovat, seznámí vás s nejnovějšími trendy v recruitingu, poví vám, po čem touží tzv. generace millenials. Vše vám Honza předvede přímo na konkrétních datech.

Dalším, kdo povede svůj inspirativní workshop, bude Daniel Franz ze společnosti Google CZ. Těšit se můžete také na workshop s názvem „Jak se poučit z chyb druhých“ v režii Tomáše Studeníka (kreativního ředitele Confidence Digital), nebo na Radka Hudáka (marketingového manažera Slevomatu), který se zaměří na online marketing pro začátečníky.

Nabídka workshopů je opravdu široká, vyberte si ten ideální.

3) Veletrhy

Bohatá nabídka Summitu Týdne podnikání nekončí - souběžně s workshopy probíhají také veletrhy. Na výběr bude ze tří možných veletrhů, a to Business fair, který je určený pro prezentaci firem a startupů napříč obory, dále Startup fair, určený pro všechny zájemce o dobré startupy, a do třetice Franchising fair, veletrh představující možnosti franšízového podnikání a aktuální nabídku podnikatelských příležitostí.

4) Souboj startupů

Závěr Summitu Týdne podnikání bude patřit souboji nejlepších českých startupů s názvem Get in the Ring. Jedná se o největší startupovou soutěž na světě a v ČR proběhne letos poprvé. Uvidíte naživo souboj nejlepších českých startupů, který se odehraje přímo v zápasnickém ringu! Vítěz českého kola získá účast v březnovém celosvětovém finále.

Foto: Studenta

5) Výběr na každý den

Týden podnikání však nebude jen o Summitu, je totiž připravena celá řada dalších doprovodných událostí na každý den.

V pondělí vyrazte na FuckUp Night Prague Vol. XII - Startup Special, pravidelné setkání, během kterého známé osobnosti mluví nikoli o svých úspěších, ale naopak o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly. Určitě víte, že samotný nápad nestačí -  začít s podnikáním vyžaduje také odvahu a informace – proto si nenechte v Praze ujít Právní minimum pro podnikatele: jak neskončit hned na začátku. A na pražské Vysoké škole ekonomické vás čeká Petr Ludwig s přednáškou Osobní vize a smysl v životě.

V úterý se v Praze dozvíte, jak být Digitální nomádkou krok po kroku, v Olomouci Jak udělat díru do světa byznysu a v Brně se s Hanou Konečnou krok za krokem podíváte na základní aspekty rukodělného podnikání v rámci workshopu Handmade byznys.

Ve středu se těšte na pražský jarmark spojený s přednáškami na téma Ženy v podnikání (pořádá Baby office). Pokud se bojíte udělat první krok a myslíte si, že nemáte dost peněz na rozjetí vlastního businessu, bude pro vás kurz Chci podnikat, ale nevím v čem ani jak určitě přínosný. Chcete si poslechnout cenné rady a názory od zkušených investorů? Vyrazte do Prague Startup Centre na kurz Pitchni si svůj startup.

Čtvrteční kurz Jak rozjet úspěšný eshop vás provede základními principy úspěšného eshopu. A nebo se nechte pozvat sabi consulting na den otevřených dveří Open Doors Day do svého microHUBu.

Poutavě zpracovaný příběh může dát našemu podnikatelskému záměru fantastický náboj, anebo může ostatní nudit a vzbuzovat otazníky. Jak si takový příběh zpracovat a otestovat? Dozvíte se na tvůrčím workshopu Marketing příběhem. Máte strach z mluvení na veřejnosti? Přijďte na workshop s Míšou Pokrupovou Jak se zbavit strachu z mluvení na veřejnosti a odhalte krásy profesionální komunikace. V pátek si ale rozhodně nesmíte nechat ujít Business-networking event zaměřený na latinsko-americké obchodní vztahy Copacabana.

Pozor, pátkem to ale nekončí – i v sobotu a neděli si můžete vybrat z dalších zajímavých workshopů. Ať už soutěž pro programátory Hackathon nebo přednášku Kreativní nápady snadno a rychle.

Určitě vás alespoň jedna akce zaujala – abyste měli ale přehled opravdu o všem, navštivte web Týdne podnikání, kde najdete mnohem víc inspirací.

Jednoduše řečeno, Týden podnikání je opravdu nabitý zajímavými událostmi, a tak by si jej žádný podnikatel ani zájemce o tento obor neměl nechat ujít!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější