TOP 5 letních výletů po Česku

TOP 5 letních výletů po Česku

Sedíte na zadku a hledáte kam vyjet? Připravili jsme pro vás pár tipů kam vyrazit v České republice. U většiny najdete na webu i ubytování, takže si to můžete protáhnout aspoň na dva dny.

Skalní město Adršpach

Adršpašsko-teplické skály zná snad každý, ale jestli jste tady ještě nebyli, nesmíte je vynechat. Místo přeplněných turistických center měst a koupališť si vyvětrejte hlavu na čerstvém vzduchu. Ve všední dny potkáte méně lidí a pokud se nebudete bát žebříků dostanete se i pěkně vysoko. Hned u vstupu do skal najdete bývalou pískovnu, kde si můžete půjčit lodičku.

K Adršpašsko-teplickým skalám se váže také hodně pověstí. Do samotného Adršpachu se dostanete vlakem, nebo autobusem.

www.adrspasskeskaly.cz

Průhonický park

Jeden z největších parků v ČR kousek od Prahy láká na nádhernou sbírku rostlin. Park založil už roku 1885 hrabě Arnošt Emanuel Silva-Tarouca a dnes je zapsaný jako Národní kulturní památka a památka UNESCO. Rozkládá se na ploše 250 ha a najdete tady přes 1600 dřevin. Díky blízkosti od Prahy si tady můžete dopřát klid od turisty přeplněného Karlova mostu a dalších lahůdek.

K parku se dostanete z Prahy, ze stanice metra C „Opatov“ autobusem číslo 363, 385 do stanice „Průhonice“. Poloviční vstupné (děti 6-15let, studující, senioři od 65 let): 30,- Kč

www.parkpruhonice.cz

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Letní milostná ladění s Giacomo Casanovou

Jak žil Giacoma Casanova vám předvedou na zámku v Duchcově herci z Divadla V Pytli. Casanova na zdejším zámku strávil poslední roky života a sepsal rozsáhlé paměti „Historie mého života“. Všechny jeho lásky a avantýry znovu ožijí během sladkých letních večerů, kdy můžete na vlastní kůži okusit jaké to bylo za časů slavného svůdníka.

Před večerní prohlídkou zámku se můžete projít Knížecí zahradu, nebo se stavit v nedalekých Teplicích. Snížené vstupné: 140 Kč

www.zamek-duchcov.cz

Koupaliště Jezero v Poděbradech

Komplex tří jezer, vzniklých zatopením pískových lomů. Je tady dostatek písčitých i travnatých pláží, občerstvení na zahnání žízně i nudistická pláž pro odvážnější. Na louce vedle koupaliště Jezero proběhne 21. července od 12:00 11. ročník festivalu Barvy léta v Poděbradech! Vystoupí Wohnout, Tři sestry, Vypsaná fixa a další. Více na www.barvyleta.cz. Pokud nestihnete fesťák, stačí kouknout do některého z klubů v Pardubicích.

Vstupné: dospělí: 40 Kč/den

www.koupalistejezero.cz

Foto: Studenta

Výlet tam a zpátky

Jestli vás nezaujal ani jeden z výletů, vymyslete si vlastní. Zajímavou nabídku mají České dráhy, za 990 Kč s ISICem koupíte jízdenku na 14 dní, s kterou můžete libovolně cestovat po ČR (jen ve druhé třídě). Můžete si tak zajet kamkoliv se vám zlíbí, a každý den jinam. Fesťáků, koncertů a známých, které stojí za to vidět je snad v Česku dost.

www.cd.cz

Petr Plachký

Foto: adršpach.cz, koupalistejezero.cz

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější