Top TV seriály současnosti: HIMYM, Big Bang, Californication a další

Top TV seriály současnosti: HIMYM, Big Bang, Californication a další

Nejlepší seriály jako Simpsonovi, Přátelé nebo Sex ve městě mají své nástupce! Přinášíme vám přehled seriálů, které zrovna teď frčí ve světě i mezi českými studenty. A kam za nimi vyrazit na internetu? Skvělá databáze všech epizod online ke zhlédnutí je na www.iserialy.sk, o jednotlivých seriálech a jejich hercích si můžete počíst např. na www.edna.cz nebo na největší světové stránce na toto téma www.tv.com .

1. How I met your mother

Sitcom o pěti přátelích okolo třicítky, kteří bydlí v New Yorku. Hlavní postava Ted vypráví svým dětem, jak poznal jejich matku. V současnosti běží pátá série (vždy v úterý). HIMYM má ze všech seriálů nejblíže k tomu, aby se zařadil mezi legendy typu Přátelé nebo Simpsonovi.

Zajímavosti:

  • Barneyho legendární blog, na který často odkazuje, skutečně existuje!
  • Neil Patrick Harris (představitel Barneyho) hraje na Broadwayi v muzikálech a píseň z dílu Girls vs. Suits nazpíval on sám:

2. The big bang theory

Americký sitcom o životě šprtů, fyziků a podivínů, do jejichž nudného života vstoupí krásná sousedka. Postavy i dialogy připomínají úspěšný IT Crowd.

Zajímavosti:

  • Seriál zpopularizoval fyzikální zákony a jednoduchou formou je prezentoval pro normální lidi
  • Původně se měl seriál jmenovat "Lenny, Penny, and Kenny"
  • Na Facebooku má skoro milion fanoušků

3. Californication

Velký comeback Davida Duchovnyho, který se po lovci mimozemšťanů tentokrát představil jako stárnoucí spisovatel. Ztráci inspiraci, chce zpět svojí bývalou a do toho spí s každou která projde kolem. V USA loni skončila třetí sezona (fanoušky hodnocena jako nejlepší), čtvrtá začne až letos v září.

Zajímavosti:

  • Duchovny získal za roli Hanka z Californication v roce 2007 Zlatý glóbus.
  • Seriál (podobně jako například Plastická chirurgie s. r. o.) se nevyhýbá ani necenzurovanému zobrazení sexu, kterého je v každém díle požehnaně
  • Název vznikl spojením slov Claifornia a fornication (smilstvo). Kvůli tomuto slovu se s tvůrci pře kapela Red Hot Chili Peppers, která v roce 1999 vydala stejnojmenné album. Není to vše – jedna z vedlejších postav se jmenuje Dani California, stejně jako písnička od Redhotů. A v jedné epizodě dokonce zazní „It´s the edge of the world and all of western civilization“, což je úryvek textu z písničky Californication.

4. 30 Rock

Nový seriál z prostředí televizního studia. Hlavní hrdinka Liz Lemon píše scénáře pro zábavný pořad The Girlie show. Zaběhnutý stereotyp naruší až nástup jejího nového šéfa Jacka Donaghyho (Alec Baldwin)

Zajímavosti:

  • Od 11. února budeme moci seriál sledovat na Prima COOL
  • Alec Bladwin, jeden z hlavních herců, získal za roli v seriálu letos v lednu Zlatý glóbus.
  • Loni dokonce bodoval celý seriál – získal 3 sošky: za nejlepší seriál, herce i herečku

A tady je důkaz, že si sošku Baldwin opravdu zasloužil:

5. Glee

Nejlepší komediální seriál tohoto roku (alespoň podle amerických novinářů, kteří udělují ceny Zlatý glóbus a People´s Choice Awards). Glee je napůl komedie a napůl muzikál z prostředí středoškolského pěveckého a tanečního sboru. Druhá série začíná v USA na stanici FOX v dubnu.

Zajímavosti:

  • O roli v seriálu má zájem čím dál víc slavných zpěváků a herců – v další sezoně se objeví např. Idina Menzel nebo Olivia Newton-John, v jednání je i Jennifer Lopez
  • Všichni herci zpívají a tančí sami, nikdo není dabován ani nahrazován dublérem
  • I když zatím dávali pouze jednu sezonu seriálu, Glee má už dva soundtracky.

6. LOST

Sci-fi seriál LOST je sice už trochu starší, ale milionem a čtvrt fanoušky na FB se řadí stále mezi ty nejpopulárnější. A připomínáme ho proto, že za pár dní (3. 2. 2010) začíná poslední (šestá) série. Konečně tak odhalíme, co se vlastně na tom tajemném ostrově skutečně děje.

Zajímavosti:

  • Od ledna je v Německu k dostání limitovaná kolekce tenisek NIKE na motivy LOSTu (béžovo-bílé se skvěle hodí ke kombinéze Dharmy)
  • Podle Onion TV bude „děj šesté sezóny tak zamotaný, že fanoušci budou nesnesitelní a bude s nimi prakticky k nevydržení. Ostatní lidé, co seriál nesledují, prý budou litovat, že potkali někoho, kdo ano.” (www.lost.cz)

Vtipné shrnutí všech pěti předchozích sérií v pouhých pěti minutách:

Míša Raková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější