Umíš recitovat? Ukaž to na rapových textech!
poweredbyexperts

Umíš recitovat? Ukaž to na rapových textech!

Stojíš před spolužáky ve třídě. Po tvojí pravici sedí třídní učitelka. Třesou se ti kolena, potíš se, máš mokré dlaně. Musel sis vybrat jednu z tobě neznámých basní, tak abys přesvědčil paní učitelku, že ty si ten, kdo by měl postoupit do školního kola. Anebo možná žádnou trému nepociťuješ. Možná pro postup do školního kola děláš víc než ostatní spolužáci a jsi odhodlaný jim to dokázat.

Soutěžní přehlídka Hviezdoslavov Kubín dává každoročně možnost mladým talentům na slovenských základních školách ukázat svoje recitační schopnosti. V Čechách se asi každý učil: ,,Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas.“ Možná se s touto básní dostal i na soutěž? Pokud ne, teď je ten správný čas oprášit svoje recitační schopnosti.

Spojení poezie a tvrdého, neslušného, vulgárního rapu.

Rap byl už od svých začátků mnohými milován a mnohými nenáviděn pro svůj drsný jazyk. Dodnes je stále kontroverzním hudebním stylem, který se však změnil ve svojí formě a stal se jedním z nejrozšířenějších žánrů. Rýmy a rytmy rapu se ale ještě nikdy nespojily s poezií. To se teď změní - je tu Red Bull Máchův Brooklyn!

Přijď 2. 12. do Radlické - kulturní sportovny v Praze a uvidíš, o čem je řeč. Spojíme poezii, rap. Budeme recitovat československé rapové texty.

Jakmile si vzpomeneš na několik rapových textů, které jednoduše musejí být zarecitované, přihlas se na Red Bull Máchův Brooklyn. Probojuj se přes soupeře a staň se králem recitovaného rapu.

Více informací a přihlášení najdeš na redbull.cz/brooklyn

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější