UNIjobs.cz slaví dva roky

UNIjobs.cz slaví dva roky

Malý a přece velký. Takový je portál UNIjobs.cz, který vám už dva roky zprostředkovává stáže, trainee programy a juniorské pozice, radí vám, jak vyšperkovat své CV či jak zazářit na pohovoru. Kromě toho také přináší oblíbený projekt Návštěvy ve firmách a prestižní program stáží UNI CHANCE. A jak že to vlastně všechno začalo?

UNIjobs.cz vznikl v březnu 2012 na základě spolupráce firem Vergilio a Studenta Media, které mladým lidem už dříve přinesly například oblíbený portál Jízdomat.cz. Byla to vůbec první služba na českém internetu, která se specializovala výhradně na studenty vysokých škol a pomáhala jim v rozjezdu jejich kariéry. Proto mu říkáme kariérní portál,“ vysvětluje Veronika Dobešová, projektová manažerka UNIjobs.cz.

„Důvod jeho vzniku je nasnadě – chtěli jsme studentům přinést možnost, jak získat potřebnou praxi už při studiu, a následně pak absolventům pomoci v jejich uplatnění v rámci studovaného oboru. V podstatě jsme se snažili vyřešit problém nezaměstnaných absolventů na pracovním trhu, jejichž počty každý rok velmi výrazně rostou.“

Nerozdáváme práci. Pomáháme s kariérou

Projekt měl už od svého založení dobře našlápnuto, protože řešil reálný problém a byl jediný svého druhu. „Naším cílem není ani tolik pomáhat vysokoškolákům najít si práci, jako spíš nastartovat jejich kariéru. Proto v naší databázi nikdy nenajdete brigádu za kasou v supermarketu a podobně,“ podotýká Veronika. „Zaměřujeme se na nabídku stáží, trainee programů a kvalifikovaných pozic namísto dočasných a nárazových záležitostí. Proto také náš portál není určen všem studentům, nýbrž pouze těm, kteří mají opravdový zájem získávat relevantní praxi.“

UNIjobs.cz umožňuje studentům komunikovat s velkým počtem společností včetně značně elitních zaměstnavatelů, kteří mladým lidem rádi otevírají dveře, ale doposud příliš neměli jak. Zejména také proto byl už prvotní zájem firem o spolupráci na projektu značný.

„Už od samého startu portálu se tam objevovaly nabídky práce od velkých a renomovaných společností a stejně tak i od menších firem či drobných podnikatelů. Neměli jsme o zájem nouzi, protože kde jinde hledat ty správně zapálené vysokoškoláky než na portálu určeném právě a jenom jim,“ říká Veronika.

Malý velký portál

Tým nadšenců, který stojí za fungováním UNIjobs.cz, je překvapivě malý – dohromady čítá jen sedm lidí. „Přesto ovšem dokážeme dělat věci rychle, neustále inovujeme a přizpůsobujeme se trendům. Co děláme, nás baví a jsme pro to zapálení,“ pochvaluje si Veronika. „Myslím, že zejména to je důvod toho, proč jsme si získali důvěru ze strany společností a oblibu mezi studenty.“

Nikdy se nic samozřejmě neobejde bez problémů – v týmu prý Veronice například dlouhodobě schází kolega, který by se orientoval na komunikaci a práci s klienty –, ale když drží kormidlo ti správní lidé, lze všechno zvládnout s klidem. „Stále máme chuť na projektu pracovat, což je dobrá zpráva,“ usmívá se Veronika. „Pořád se snažíme jít kupředu. V poslední době jsme se zaměřili především na kvalitu na úkor kvantity a snažíme se studentům nabízet velmi atraktivní placené i neplacené stáže a absolventům adekvátní trainee programy a kvalifikované pracovní pozice.“

Firmy se začínají o studenty aktivně zajímat

Dnes je UNIjobs.cz stabilním kariérním portálem, který kromě pracovních příležitostí nabízí studentům několik menších projektů. Objevuje se takřka na všech kariérních veletrzích, kde studentům umožňuje nechat se zdarma vyfotit na CV, pořádá Návštěvy ve firmách a v těchto dnech rovněž startuje už druhé kolo prestižního programu stáží UNI CHANCE, který se loni těšil velikému zájmu.

„Největším ukazatelem úspěšnosti portálu je fakt, že se nám opravdu daří zprostředkovávat dialog mezi subjekty úspěšně se pohybujícími na pracovním trhu a studenty, kteří by mezi ně chtěli proniknout. Studenti na portálu získávají práci a cenné zkušenosti. Společnosti jsou si vědomy, že na webu mohou najít nadějné mladé talenty, proto některé z nich v poslední době přecházejí ze spíše pasivního módu do aktivního a samy čile vyhledávají v naší databázi talentů. Plníme tak cíle, které jsme si při rozjezdu UNIjobs.cz stanovili,“ chválí si Veronika, jak portál funguje.

Hlavně nepolevit, to je klíč

UNIjobs.cz jdou s dobou a neustále se snaží komunikaci studentů se společnostmi co nejvíce zefektivnit, ale také ulehčit a zpříjemnit. „S vylepšeními a novinkami přicházíme každou chvíli,“ souhlasí Veronika. „Teď jsme například dokončili re-design našich stránek, se kterým vzniklo mnoho nových funkcí, například možnost sledovat nějakou společnost, aby vám žádné její aktivity neutekly. Také se snažíme navázat spolupráci s univerzitami po celé ČR kvůli zlepšení spolupráce vzdělávacích institucí, studentů a společností, které jejich teoretické vzdělání následně uplatňují v praxi. Můžu také prozradit, že momentálně rozvíjíme jeden velký a dlouhodobý projekt, který se bude zaměřovat na ty nejlepší a nejambicióznější mezi studenty a absolventy. Víc však zatím neřeknu, nechte se překvapit.“

UNIjobs. WANTED!

Hledáme do našeho týmu brand ambasadory, kteří by působili na univerzitách napříč republikou. Zajímají nás mladí lidé, kteří se nebojí výzvy, rádi by se něco přiučili a pomohli UNIjobs.cz propagovat přímo na své škole. Splňuješ předpoklady a lákala by tě spolupráce s námi? Kontaktuj nás!

Pojďte na návštěvu do nejvýznamnějších firem u nás

Kariérní portál UNIjobs.cz vás vezme na návštěvy nebo assessment centra nanečisto do nejvýznamnějších firem v Česku. Podívejte se, kde jsme byli naposledy, a hlaste se na další exkurze na www.unijobs.cz/navstevy-ve-firmach. Během návštěv se podíváte, jak to v jednotlivých firmách vypadá, popovídáte si s personalisty na téma kariéry, budete se moci vyptat na vše, co vás zajímá, a strávíte příjemné odpoledne ve společnosti dalších fajn studentů stejného či podobného zaměření. A samozřejmě také potkáte někoho z našeho týmu UNIjobs.cz.

Už 16. dubna se vypravíme do Tesco Stores, a. s. v Praze-Vršovicích. Hlásit se můžete na webu UNIjobs.cz, kapacita je pouhých 16 míst.

Začátek akce: 14:00

Očekávaný konec akce: 17:15

Program: Výběrové řízení a sebeprezentace, čekají vás 4 interaktivní stanoviště, kde se dozvíte následující:

- Jak napsat CV, rady a tipy

- Jak se připravit na pohovor, Behaviorální interview

- Co je Assessment centrum a jak probíhá

- Jak se prezentovat a budovat osobní značku

Předpokládaný počet studentů na exkurzi: 16

Vhodné pro: studenty 4. a 5. ročníků oboru ekonomie, obchodu a marketingu

Text: Markéta Paráčková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější