Utečte před deštěm do kina! Kinovýhled na říjen napoví, co se vyplatí vidět

Utečte před deštěm do kina! Kinovýhled na říjen napoví, co se vyplatí vidět

Veselé části roku jsou definitivně za námi, nastává podzim a nový semestr. Ale není třeba se děsit, vždy si totiž můžete odpočinout v pohodlných sedačkách vašeho oblíbeného kina. Na co vyrazit?

Vztahové thrillery baví

Režisér Tate Taylor přehnaně bohatou filmografii rozhodně nemá, ovšem před pěti lety zaujal skvělým dramatem Černobílý svět. Nyní má šanci na toto dílo navázat, jelikož snímek Dívka ve vlaku vypadá jako poctivý thriller, co vás v klidu rozhodně nenechá. Obsazení vévodí Emily Blunt s Haley Bennett a vše pošlape podle knižní předlohy Pauly Hawkins, která je často přirovnávána k úspěšně zfilmované Zmizelé. Pokud máte rádi zapeklité kriminální případy, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, přijdete si u tajemné Dívky ve vlaku na své. Už od 6. října.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Náboženské záhady se vrací

Už potřetí se bude diváky snažit zaujmout osvědčené a hvězdné trio Dan Brown, Ron Howard a Tom Hanks. První napsal knihu, druhý režíruje a třetí hraje. Po oblíbených adaptacích Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni se opět vrací postava Roberta Langdona, aby řešila nový mysteriózní případ. Dějiny kinematografie se přepisovat nebudou, ale pokud jste se příjemně bavili u prvních dvou dílů (a že vás bylo!), trojka s názvem Inferno je téměř povinností. V kinech od 13. října.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Akce, jak se patří

Před čtyřmi lety si další úspěšnou postavu do svého portfolia připsal slavný Tom Cruise, když ztvárnil agenta Jacka Reachera. Film se líbil kritikům i divákům a pokračování bylo jen otázkou času. Respektive toho, kdy se podaří autorovi předlohy Lee Childovi napsat další knihu. To se stalo v roce 2013, a tak nic nebrání tomu, abychom se s nevysokým sympaťákem opět potkali v kině u našláplé akční jízdy, tentokrát s podtitulem Nevracej se. Věřme, že tohle Jackovi po zhlédnutí filmu nebudeme muset říct a popcornem ovoněnou zábavu naservíruje i tentokrát. A to od 20. října.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Festivalové žně

V říjnu se do distribuce dostane i řada snímků, které zatím měli možnosti vidět pouze diváci filmových festivalů. Od 6. do 12. října bude ve vybraných kinech větších měst probíhat festival Be2Can, zaměřený na nejlepší snímky z letošních přehlídek v Benátkách, Berlíně a Cannes. Vedle něj se v běžných kinech objeví i skvělá německá komedie Toni Erdmann, která nadchla diváky v Karlových Varech, tuniské drama Hedi, oceněné v Berlíně, či kontroverzní road movie American Honey. I vítěze hlavní ceny v Karlových Varech, komorní maďarské drama Rodinné štěstí, bude konečně možné vidět na plátně. Fajnšmekry potěší též dokument Hitchcock/Truffaut, pojednávající o vzniku jedné z nejslavnějších filmových knih. Říjen je pro náročného diváka měsícem zaslíbeným!

Českou stopu v říjnu zanechá nový film Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic s Jakubem Kohákem v hlavní roli, rodinný animák Lichožrouti či historické drama Tenkrát v ráji.

Ať dáváte přednost konverzačním dramatům či přímočaré akci, v říjnu si určitě vyberete. Pomalu se začněte připravovat na blížící se oscarovou sezonu a uvidíme se v kině!

Text: Mojmír Sedláček

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější