Uvařte si během zkouškového něco rychlého a zdravého a přitom s legrací!

Uvařte si během zkouškového něco rychlého a zdravého a přitom s legrací!

Nepoživatelným blafům už na studentském jídelníčku dávno odzvonilo. Dnes je sexy jíst chytře a zdravě, a přitom vám příprava zabere pár minut a peněženka nezapláče. Jak na to?

Neradi to připomínáme, ale zkouškové je na dohled. Po svátcích k nám vtrhne jako velká voda a spolu s ním i starostlivé rady rodičů – dobře jez, hodně pij a nešiď spánek. První dny to není problém – termín zkoušky je daleko a učení se snadno nahradí pečlivým nákupem jídla a prokrastinačním vyvářením.

Jak jde ovšem do tuhého, přesouvá se pečlivost z kuchyně nad stránky skript. Spánku ubývá stejně rychle jako rozmazlování žaludku a nakonec buď sáhneme po instantním hříchu, nebo nejíme vůbec. A na výkonu při učení se to podepisuje.

Rychlé a bezbolestné vaření

Na řešení přišli v rodinném podniku LeGracie, kde se inspirovali rychlým a šmrncovním vařením italské kuchyně. Vytvořili nutričně rozmanité pytlíčky z přírodních surovin, ze kterých doma během chvilky vykouzlíte vydatné jídlo s nápadem. A to i jako zapřisáhlý nekuchař. Jeden pytlíček hlavního jídla za necelých 70 Kč navíc nasytí hned tři hladové studenty, a příst tak budou nejen vaše chuťové buňky, ale i peněženka.

Ať už si chcete pochutnat během zkouškového, při večeru s přáteli nebo s partou na horách, máte zdravou alternativu. LeGracie nabízí jak hutné polévky, tak hlavní jídla i sladké tečky. A můžete v nich ochutnat světovou i českou gastronomii.

Foto: Studenta

Vyšperkovaný recept na sladký kuskus Kus-Štrúdlu

Suroviny: 1 balení dezertu Kus-Štúdlu, med, drcené vlašské ořechy Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Sladit cukrem už nemusíte. Hotový kuskus rozdělte do pohárků, pokapejte medem (nahradí cukr) a posypejte drcenými vlašskými ořechy. Štrúdl za 20 minut neupečete, ale Kus-Štrúdlu zvládne každý za 7 minut.

Soutěž!

Zasoutěžte si s námi o pytlík polévky Dolce a přesvědčte se na vlastní chuťové pohárky!

Otázka: Jaké suroviny vám budou stačit pro uvaření polévek LeGracie?

  • Sůl, pepř, voda
  • Olivový olej, voda, sůl
  • Voda

Výherce vylosujeme ze správných odpovědí, které nám napíšete do 6.1. pod příspěvek ke článku na FB Studenta.cz nebo níže do diskusního fóra.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější