V Karlíně se představí desítky leteckých firem, hledají nové kolegy

V Karlíně se představí desítky leteckých firem, hledají nové kolegy

V rámci události Flying 4 People se v pražském Karlíně představí na tři desítky leteckých společností. Jejich cílem bude oslovit své nové kolegy zejména z řad studentů a absolventů středních a vysokých škol. Svým rozsahem se tak jedná o historicky první akci svého druhu v České republice zaměřenou na pracovní příležitosti v letectví. 

S odstupující hospodářskou krizí konce minulé dekády se na pracovních trzích opět blýská na lepší časy. V mnohých odvětvích firmy přestávají mít nouzi o nové zakázky, ale naopak se předhánějí, která své potenciální zaměstnance osloví se zajímavější pracovní nabídkou. Letecké firmy jsou toho zářným příkladem. Jistou výhodu mají v tom, že působí v odvětví, které je objektivně vnímáno jako prestižní. Na své si tak přijdou budoucí letečtí konstruktéři, jejichž cílem může být návrh vojenských proudových letadel nebo celosvětově používaných leteckých motorů. Uplatnění v široké míře nyní naleznou i obchodní a ekonomické profese, stejně tak jako například programátoři. S cílem propojit akademickou a komerční sféru tak přišla událost Flying 4 People, na které si budou moci studenti „oťukat“ své potenciální zaměstnavatele a budou-li chtít, rovnou domluvit možnost exkurzí nebo stáží.

Nebude se však jednat o prostý pracovní veletrh. Organizátoři akci doplnili o přednášky nejvýznamnějších leteckých osobností, jako je například akrobatický pilot Martin Šonka, bývalá pilotka American Airlines Alena Zíková nebo třeba Miloš Zídek, instruktor řídících letového provozu s více než 45 letou praxí. „V současnosti máme potvrzeno takřka 30 leteckých firem, mezi které patří i zvučná jména jako Český Aeroholding, Řízení letového provozu nebo Aero Vodochody. Velkou pozornost jsme však věnovali i zajímavostem. Jednou z nich jsou například rádiem řízené bezmotorové modely, které drží celosvětové rychlostní rekordy přesahující 800km/h.“ říká jeden z organizátorů akce Martin Meloun.

Foto: Studenta

Událost se bude konat pod záštitou rektora ČVUT od 20. do 22. května v karlínském Aerohouse. Domu s 80 letou tradicí v technickém odvětví, který byl původně postaven jako továrna a sídlo majitele automobilových závodů Aero. Minulý rok byla dokončena jeho kompletní rekonstrukce a současný majitel ochotně souhlasil s jeho zapůjčením před naplněním jeho původního účelu polyfunkční kancelářské budovy.

Pro více info navštiv web akce.

Foto: ABS Jets, GE Aviation

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější