Vánoční dárky z pohodlí domova: tipy na originální e-shopy!

Vánoční dárky z pohodlí domova: tipy na originální e-shopy!

Jak jste na tom se vztahem k e-shopům? Jste vůbec v nějakém vztahu, nebo jste e-shopově nezadaní? Studenti to před Vánocemi nemají vůbec lehké. Musí zvládat předtermíny, shánět mezi davy (školou nepovinných) občanů dárky pro své blízké a leckdy k tomu stíhají i pracovat a brigádničit (to aby tu vánočně vycucanou šrajtofli zase trochu zaplnili). Studenta.cz vám přináší návod, jak ušetřit čas a nakupování si užít!

První kroky e-shopem

  • sesbírejte zkušenosti s e-shopy od známých
  • zjistěte, jak probíhá předání zboží a platba (platba kartou, hotově, převodem, poštou - na dobírku, osobní vyzvednutí, dovoz až domů)
  • zkontrolujte, jestli částka za dopravu není přemrštěná
  • ujistěte se, za jak dlouho vám bude zboží doručeno
  • zjistěte si možnosti reklamace
  • věci po dodávce ihned zkontrolujte
  • kupujte jen věci, které nemusí sednout přímo na míru (míry na e-shopech se totiž často liší od skutečných)
  • před koupí prohledejte co nejvíce e-shopů a srovnejte ceny (například na www.heureka.cz nebo www.monitor.cz)
  • vyplatí se si zboží nejprve okouknout v obchodě a až pak objednat přes internet

Tipy studentům od Studenty

E-shopy v dnešní době provozuje téměř každý výrobce nebo prodejce. Ačkoli pro provozovatele webů občas nebývá snadné upoutat pozornost internetových uživatelů a občas tak krachují, můžete stále klikat na velmi různorodou směsici obchodů – od spoďár a ponožek, přes trekingové hole a bipotraviny až po hračky a erotické pomůcky. Vybrali jsme pro vás několik internetových obchodů, kde rozhodně seženete originální dárky!

Mixit

Tento obchod je na českém e-shopovém trhu zajímavou novinkou. Můžete si na něm pohrát, zbavit se dárkových restů a posléze na využití dárku labužnicky participovat. Na tomto webu získáte po registraci možnost vytvořit si své vlastní müsli. „Vaření“ je rozděleno do tří kroků. V prvním si vyberete základ a nejrůznější zobací semínka, pak müsli obdaříte sušeným ovocem (mangem, hruškami), a nakonec zasypete tubus oříšky (kešu, makadam) a kořením (muškátový květ, skořice). Výsledná tuba o váze 750 gramů může mít vánoční nebo tradiční design a můžete si své jedinečné müsli libovolně pojmenovat: „Pro mou žhavou buchtičku“ nebo „Pro milovaného dědečka“. Nechce-li se vám müsli přímo vytvářet, vyberte si již hotovou směs ze stejných kvalitních surovin

www.mixit.cz

Ebel Coffee

Na začátku byly tři kavárny v centru Prahy, které zařídila paní Ebel. Posléze dala vzniknout i e-shopu s kávou, čajem a kávovými doplňky. Můžete se zde podívat na mapu káv, vytipovat si několik druhů, ty zajít do kavárny otestovat chuťovými pohárky a posléze znovu navštívit kávový e-shop a objednat si svého kávového šampiona. Pokud jste zrovna šťastně zadáni, kupte své drahé polovičce kávu Muž a žena. Pro stejnopohlavní páry pak doporučujeme třeba kávu Stará Praha. Zboží je ovšem dodáváno pouze na dobírku. Takže na poštu stejně budete muset zvednout své pozadí zpoza počítače. (Ale to už jste udělali i cestou do kávárny.

www.ebelcoffee.cz

Knihkupectví NeoLuxor

Moderní student již zajisté navštívil některou z prodejen knihkupectví NeoLuxor, tudíž ví, že zde se zázračnou kartičkou ISIC dostane desetiprocentní slevu. Ovšem musí se táhnout sněhem, pleskat se v ledovém větru a pak máchat igelitkou pod padajícím ledem ze střechy. Zvídavý student, který čte Studentu.cz se teď dozví, že stejnou slevu dostane, pokud si knihu koupí na internetovém shopu. Nemusí mrznout, strkat do rozběsněných zákazníků v prodejně a správnou knihu vybere v teple domova. Ještě před tím, než si knihuobjednáte, ujistěte se, že je na skladě! Jinak budete bez dárku.

www.neoluxor.cz

TopToys.cz

Pokud si již totálně zoufáte, protože se na vašem tradičním tajném místě v pokoji nehromadí žádné dárky a v hlavě máte pusto po nápadech, čím obdarovat své blízké, navštivte stránku TopToys.cz. E-shop se hemží nejrůznějšími kravinkami, o jejichž použitelnosti lze opravdu mocně pochybovat, ale jako nouzové dárky poslouží dobře. Na serveru navíc naleznete také spoustu inspirace, kterou můžete využít i při běžném nakupování mezi „obyčejnými“ lidmi v kamenných krámech.

www.toptoys.cz

Eva Samšuková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější