Víš, že si můžeš zasportovat, aniž bys utratil jedinou korunu? My ano!

Víš, že si můžeš zasportovat, aniž bys utratil jedinou korunu? My ano!

Pokud právě s hrůzou zjišťuješ, že tvůj plán zhubnout do léta pár kil jaksi nevyšel, vůbec se tím netrap. Moc dobře chápeme, že v závěru semestru a během zkouškového se na vysněné postavě pracuje opravdu těžko. Naštěstí začínají prázdniny, a jestli se do toho teď pořádně opřeš, uvidíš za chvíli uspokojivé výsledky. My tě v tom rozhodně nenecháme! Připravili jsme pár tipů, které tě místo o našetřené peníze na peckové prázdniny připraví o přebytečná kila! 

Fitness parky

Fitness parky najdeš po celé České republice a jsou zdarma přístupné veřejnosti. Jejich velkou výhodou je, že člověk není při cvičení zavřený v zapocené místnosti plné funících lidí, ale naplno si užívá čerstvý vzduch, sluníčko a zeleň, která mnoho fitness parků obklopuje. U jednotlivých fitness prvků najdeš jednoduchý návod, podle kterého si bez problému zacvičíš i bez trenéra.

Foto: Studenta

YouTube kanály

Na YouTube najdeš velké množství videí s nejrůznějšími typy cvičení. I my podle nich rádi pracujeme na naší postavě, protože jsou dny, kdy se nám do fitka opravdu nechce.

První kanál, který nás zaujal a pravidelně podle něj cvičíme se jmenuje FitnessBlender. Založili ho manželé Daniel a Kelli a v současné době mají už přes 3 milióny odběratelů. Najdeš zde videa zaměřená na různé oblasti lidského těla a velkou výhodou je, že kromě samostatných videí pro muže a ženy, mají manželé i společná videa, takže si můžeš zacvičit i se svou drahou polovičkou. U každého cviku navíc hned vidíš, kolik kalorií během něj přibližně spálíš.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Profesionální trenéři jako například Jillian Michaels, Denise Austen nebo Jane Fonda si tě vezmou do parády na kanálu BeFit, který má přes 2 milióny odběratelů. Pokud hledáš rozmanitý kanál s různými typy cvičení od různých trenérů, protože ti nevyhovuje stereotyp, zkus právě tenhle. Je jen na tobě, zda si chceš zacvičit jógu, pilates nebo si prostě jen zatancovat.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Poslední kanál, který ti doporučíme je Boho Beautiful. Nemá sice tolik odběratelů jako předchozí dva, ale my podle něj cvičíme rádi. Najdeš zde videa zaměřená na jógu, pilates a další účinné cviky, která Juliana Semenova natáčí při svých cestách po exotických místech. Líbí se nám prostředí, ve kterých jsou jednotlivá videa natáčena, pozitivní přístup Juliany a hlavně obsah jednotlivých videí, který dává smysl a hlavně výsledky.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Cvičení pod širým nebem

V létě se snažíme pochopitelně trávit co nejvíce chvil venku. Naštěstí existují sporty, které tě o slunečné dny neochudí. Jedním z nich je běh, kterému podléhá čím dál tím víc lidí a my se tomu vůbec nedivíme. Běhat totiž můžeš kdykoliv a kdekoliv, i když je samozřejmě lepší lesní cesta než tvrdý beton a taky je potřeba mít vhodnou obuv. Při běhání si opravdu vyčistíš hlavu.

Jestli máš doma cvičící podložku, deku nebo ti nevadí válet se v trávě, vyraz si zacvičit někam do přírody, třeba podle jednoho z výše doporučených YouTube kanálů.

Foto: Studenta

Pokud přece jenom potřebuješ cvičit pod vedením trenéra a spolu s dalšími lidmi, i tak pro tebe máme typ. Zapoj se do různých cvičení pod širým nebem, které vedou profesionálové. Zkus třeba lekce jógy, které se konají například na Letné nebo v Central Parku Pankrác, nebo vyzkoušej indiánský běh kolem Vyšehradu. Kromě těchto akcí, které se konají pravidelně od jara až do podzimu, existují i jednorázové akce, stačí jen sledovat dění okolo sebe.

Foto: Kristýna Dolejšová, pixabay.com

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější