VŠE má prvního partnera z maloobchodu. Tesco nabídne práci studentům

VŠE má prvního partnera z maloobchodu. Tesco nabídne práci studentům

Společnost Tesco se v letošním roce jako první maloobchodní řetězec stala partnerem Vysoké školy ekonomické v Praze. V rámci spolupráce s VŠE chce Tesco představit nabídku pracovního uplatnění na zajímavých pozicích v centrále společnostii v obchodech. 

Partnerstvím navazuje společnost na dlouhodobou spolupráci s touto vysokou školou, během níž manažeři z Tesco pravidelně docházejí na přednášky a předávají studentům zkušenosti z maloobchodu i řízení společnosti.

Společnost Tesco se zapojuje také do dalších projektů vysokých škol a vytváří i vlastní aktivity, které mají za cíl přiblížit studentům reálné fungování firem. Již několik let pořádá pro studenty vysokých škol stáže, zkušební assesment centra, pohovory nanečisto, či ve spolupráci s portálem UNIjobs dny otevřených dveří. Pro absolventy pak nabízí management trainee programy v obchodech i v centrální kanceláři. Zájem účastníků každoročně mnohonásobně převyšuje počet vypsaných míst v těchto programech.

O společnosti Tesco Stores ČR

  • Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje

v tuzemsku 232 obchodů, 19 čerpacích stanic a 7 obchodních center.

  • Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí získala společnost ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008.
  • Společnost Tesco dlouhodobě podporuje pracovní uplatnění studentů a absolventů vysokých škol formou stáží, absolventských programů a dalších projektů. Od roku 2013 se společnost Tesco stala oficiálním partnerem VŠE v Praze.
  • V roce 2013 obdržela společnost Tesco Stores ČR cenu Studentské unie za nejlepšího zaměstnavatele v oblasti retail.
  • Tesco se podílí na programu Start bez překážek, který spustil Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením ve spolupráci s firmami na českém trhu v roce 2013. Tento projekt pomáhá formou pracovních stáží s uplatněním vysokoškolských studentů se zdravotním postižením.

„Těší nás, že ve spolupráci s vysokými školami pozorujeme vzrůstající zájem studentů. Potvrzuje nám to, že programy mají smysl nejen pro naši společnost jakožto jednoho z největších soukromých zaměstnavatelů, ale také pro studenty. Ukazuje se také, že si mladí lidé stále více uvědomují potřebu získat vedle teoretických znalostí také praktické zkušenosti,“ říká Lenka Miess, manažerka tréninku, rozvoje a resourcingu ve společnosti Tesco Stores ČR.

Společnost Tesco spolupracuje také s dalšími institucemi. V letošním roce se například již potřetí zařadila do projektu Mentoring - stínování manažerů, během něhož studenti ČVUT doprovází zkušené manažery při každodenní práci, poznávají dovednosti a metody rozhodování a řízení a nahlíží do pracovního prostředí firmy.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější