Vzkaz pro všechny vysokoškoláky: Užijte si poslední měsíc volna naplno! Kde?

Vzkaz pro všechny vysokoškoláky: Užijte si poslední měsíc volna naplno! Kde?

Vysokoškolské studium je z mnoha důvodů nezapomenutelné období našeho života. Jedním z nich je nepochybně dlouhé volno po zkouškovém, které v případě letních prázdnin trvá měsíce. Záleží sice na každém studentovi, k jakému datu si splní všechny svoje studijní povinnosti, i tak si ale od školy odpočine na delší dobu než třeba středoškoláci. Jestli tedy už teď myslíte na školu a učení, které vás v ní čeká, tak s tím ještě chvíli počkejte, a užijte si zbytek prázdnin!

Počasí posledních dní nás nemilosrdně přinutilo rozloučit se s létem a přivítat chladnější měsíc září, což ovšem neznamená, že všem automaticky končí prázdniny. Žáci základních škol a středoškoláci sice už touhle dobou zasedají do školních lavic, vysokoškoláci si ale na svůj návrat ke studiu ještě chvíli počkají, a že půjde o čekání příjemné, je už teď jasné. Nejen na červenec a srpen, ale i na září jsou totiž naplánované různé akce a my vám rádi poradíme, na kterou z nich vyrazit, abyste si ten poslední měsíc volna pořádně užili.

Od 7. do 10. září se v Olomouci uskuteční desátý ročník streetartového festivalu, který i letos láká svým programem. Návštěvníci se můžou těšit například na veřejnou Tattoo Session s výtvarníkem a tatérem Zoer Oner (Zz.Rock), v rámci které dostane omezený počet zájemců možnost zakusit jeho umění doslova na vlastní kůži. Součástí festivalu bude i vernisáž a výstava současného street artu a graffiti českých i zahraničních umělců, mezi které budou patřit například Guilte, Oliver Heller, Pauser nebo již zmíněný Zoer Oner. Chybět nebude ani velkoformátová malba ve veřejném prostoru a open graffiti jam.

Foto: Studenta

Není žádným tajemstvím, že se food festivaly těší velké oblibě, protože lidem umožňují ochutnat nejrůznější pokrmy z cizích kuchyní, aniž by museli cestovat přes půlku světa. Ve dnech 16. a 17. září můžete například vyrazit na akci Ochutnej Asii, která se bude konat na brněnské Malé Americe. Těšit se můžete na speciality srílanské, vietnamské, thajské, nepálské, japonské, libanonské, kavkazské, čínské a indické kuchyně, asijské drinky, exotické ovoce nebo na pravý asijský streetfood. Součástí festivalu bude i cooking show s tarantulí, výstava fotek z Asie nebo soutěž o zájezd na tento nejlidnatější světadíl. Kromě zážitků a plného břicha si budete moci z festivalu odnést i fotku s originálními gejšami.

Ve dnech 20. až 23. září proběhne Pilsen Busking Fest, největší festival pouličního umění v Česku. Plzeňské ulice oživí tanečníci, muzikanti, divadelníci a performeři z celého světa, vzniknou zde kreativní zóny, ve kterých se předvedou začínající i zkušení umělci, a kde prostor tvořit dostanou i návštěvníci. Součástí akce bude také street dance show, beatbox battle, salsa tančírna, úniková hra a chybět nebude ani Zvedni Zadek Zóna s open mic stage, beerjógou, pub quizem a spoustou dalšího. Každý festivalový den budete moci zakončit afterparty a bude jen na vás, jestli vyrazíte na silent disco nebo zkusíte acoustic meditation.

Foto: Studenta

Letošní sezónu hudebních festivalů můžete patřičně uzavřít 23. září v Malé sportovní hale na holešovickém výstavišti, kde se bude konat festival Zavírák. S hudebním létem se tak rozloučíte za doprovodu vystupujících, mezi které bude patřit Slza, UDG, Marek Ztracený, Jakub Děkan Band, Pavel Callta, Sebastian, Eddie Stoilow a další.

Ve stejný den, tedy 23. září se bude v pražském parku Ladronka konat akce, kterou ocení všichni milovníci piva. Už poněkolikáté se totiž uskuteční Pražský Oktoberfest, který nabídne možnost ochutnat lahodný chmelový mok od našich sousedů z Německa, chybět ovšem nebudou ani piva českých značek a doprovodný program.

Foto: Studenta

A na konci září můžete vyrazit do Průmyslového paláce v pražských Holešovicích, který bude 30. září patřit druhému ročníku akce You Fest. Festival představuje jedinečnou kombinaci hudby, youtuberingu, gamingu, fresh foodu a fashion&beauty zóny. Co všechno zde tedy budete moci zažít? Na akci vystoupí hudební hvězdy jako Slza, Pavel Callta, Sebastian, Jakub Děkan, Celeste Buckingham, EGO a jeho Special show feat Rytmus, Paulie Garand, DJ Wich, Monika Bagárová a další. Ochutnáte výborná jídla za dostupné ceny, během módní přehlídky nasbíráte inspiraci a v gaming zóně si zase budete moci jako první v České republice zahrát FIFA a NHL 2018 a také se zde potkáte s nejlepšími českými a slovenskými hráči a streamery.

A nebo se prostě jen seberte a vyrazte do zahraničí, na chatu nebo za sportem...

Tak co? Necháte ještě chvíli školu školou a vyrazíte na nějakou pořádnou akci? Nebo nám do komentářů dejte tip na akci, kterou si i ostatní studenti nesmí nechat ujít!

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: Unsplash.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější