Zákulisní Studenta aneb Jak jsme dali sbohem nudě

Zákulisní Studenta aneb Jak jsme dali sbohem nudě

Začátkem srpna se celá naše mediální banda přestěhovala do krásného, nově zrekonstruovaného (a bohužel ne úplně klimatizovaného) open space v Anglické ulici v Praze. Sedíme tu hezky všichni pospolu od Studenty až po Primáta a víte co? Je nám tu docela hej! Občas sice někdo až moc hlasitě telefonuje a občas někomu hrozně krásně voní oběd, ale jinak je to tu boží. Chcete vidět, jak to u nás vypadá? A chcete vědět, co jsme si pořídili proti nudě? No tak to šupem čtěte dál!

Nové prostory jsme potřebovali už delší dobu. Ne že by nás podkroví na Rumunské už nebavilo, ale tak trochu jsme ho přerostli. „Hledali jsme prostor, který by lépe vyjadřoval naši firemní kulturu, protože jsme mladá, moderní, kreativní a otevřená firma,“ vystihl to skvěle Adam Kožela, jeden z našich pánů ředitelů. Chtěli jsme taky lépe komunikovat s kolegy z ostatních projektů (už jich tu máme požehnaně: Primát.cz, Universum, UNIjobs.cz atd.) a samozřejmě taky s kolegy z obchodního oddělení.

Foto: Studenta

Nuda už nemá šanci!

Ne, že bychom se dřív nějak zvlášť nudili, ale v nových kancelářích už to v žádném případě nehrozí. Proč? Protože jsme si na zdi pořídili úžasně multifunkční popisovací nátěry! Každý z nás tak může čmárat po zdech hlava nehlava a kreativně se realizovat, jak je libo. Že bychom na zeď linkovali tříměsíční plán vydání Studenty? Ani náhodou, začneme karikaturami kolegů, to je přece daleko větší legrace!

Foto: Studenta

Za první týdny, kdy jsme se v kancelářích zabydlovali, už se na zdech objevilo ledacos. Kromě vtípků a malůvek mají popisovatelné nátěry ale samozřejmě taky serióznější uplatnění – jinak by nám je Adam ani Tomáš (druhý z pánů ředitelů) asi nepořizovali. Za prvé: ušetříme na papíře. Za druhé: ušetříme si námahu při otáčení flipchartů při poradách. A za třetí: v chill outu, kde jednu z popisovacích zdí máme, je vždycky trochu větší chládek než v zasedačce, takže při poradách ani neumíráme vedrem.

Google, Nike, Studenta

Náš kreativní nátěr se jmenuje IdeaPaint a my si ho vybrali, protože ho používá i Google, Apple, Nike, Amazon atd. a to jsou úplně stejně „cool“ firmy jako ta naše. „Stejně jako ony máme teď i my možnost načrtnout své nápady prostě jen tak na zeď a volně o nich diskutovat. Kreativní brainstorming je koneckonců jedním ze základů našich porad, a klasický flipchart patří někam hluboko do 90. let minulého století,“ dodává Adam. IdeaPaint navíc nabízí možnost magnetické plochy, takže další materiály můžeme jednoduše připnout a dále s nimi pracovat.“ Ani o práci s vtipnými fotkami kolegů tak samozřejmě není nouze – náš lead developer Tomáš a jeho magnetický knírek by mohli vyprávět.

Foto: Studenta

IdeaPaint je navíc nejrozšířenější a nejosvědčenější na světě a dá se stírat na sucho (tzv. dry erase), takže alespoň nebudeme všichni konstantně promoklí od bitev s mokrou houbou jako na základce. Že je náš nový popisovatelný nátěr naprosto luxusní vynález, nám odsouhlasil i zakladatel společnosti iPaint s.r.o. Jozef Suchý:

Co je podle Vás na IdeaPaint nejpřínosnější?

Možnost se okamžitě kreativně vyjádřit bez omezení malou plochou flipchartu nebo tabule (whiteboardu). Já sám mám nad stolem v kanceláři zhruba metr x 2 metry plochu potřenou IdeaPaintem a používám ji jako poznámkovník. Nejsem omezený malým (90 x 60 cm) whiteboardem ani flipchartem, který bych musel neustále otáčet.

Můžeme nátěr aplikovat i jinam než na zeď?

Jistě, třeba na desku stolu, na dveře atd. Dokonce mám malou tabulku s IdeaPaintem i v autě. Když si chci něco zapsat, vezmu fix a píšu. A když se spletu, setřu to a začnu znovu. Pokud je toho víc a na malou plošku se to nevejde, napíšu, vyfotím, smažu a píšu dál. Nemám tak po kapsách plno papírů a šetřím i životní prostředí.

Je možné zeď IdeaPaint ještě nějak vylepšit?

Určitě, třeba magnetickým podkladem, který máte i u vás ve Studentě. Pod popisovatelný nátěr se v tom případě umístí ještě magnetický nátěr popřípadě originální magnetická "tapeta" IdeaPaint PULL, a celá plocha tak slouží i jako magnetická tabule. Další možností je např. zvolit si různorodou barevnost, proporce nebo tvar.

Je nutné svěřit celou aplikaci nátěru odborníkům?

Pokud jde o velkou plochu na zdi, je určitě lepší svěřit to odborníkům, protože zhruba 80 % evropských stěn není dostatečně hladkých. Pro zajištění jednoduché stíratelnosti je proto vhodné nejprve zeď vyhladit a až pak nanést podkladové vrstvy i tu popisovatelnou. Nějakou menší plochu doma ale klidně zvládnete sami.

Foto: Studenta

Může se na IdeaPaint psát okamžitě po aplikaci?

Ano, ale jen jednou :-) Ale né, žertuji.. Aby byla totiž plocha použitelná bez závad, je proto nezbytné ještě počkat alespoň týden, než je možné plochu používat. A alespoň dva týdny bych doporučil tabuli na konci dne vždycky smazat. Pak už váš IdeaPaint můžete používat bez omezení jako velkoplošnou tabuli (whiteboard).

Jak dlouho nátěr vydrží?

Poskytujeme záruku 10 let, v rámci které musí nátěr vydržet. Vše ale samozřejmě záleží na způsobu zacházení. Pokud se zeď mechanicky neponičí a stará se o ni dobře, může vydržet i déle.

K našemu nátěru jsme od pana Suchého dostali i originální fixy a hadřík, abychom mu zajistili tu nejlepší péči, a opečováváme si ho tu jako miminko. Dokonce jsme se i udrželi na něj první týden nepsat, i když naše projektové manažerky Martina a Iris pořád chtěli hrát oběšence a Honza z obchodního oddělení lobboval za okamžité zavedení sekce hláška dne. Rozpoutalo se taky několik náročných a bouřlivých debat ohledně toho, k čemu bychom zdi měli využívat – a hádejte, kam se všechny ty nápady zaznamenávaly!

Foto: Studenta

Text: Veronika Doskočilová, Markéta Paráčková

Foto: Irena Rákosová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější