Zapomeň na nekonečné túry a vyraz na netradiční výlet. Studenta ti poradí kam!

Zapomeň na nekonečné túry a vyraz na netradiční výlet. Studenta ti poradí kam!

Někdo by mohl říct, že se léto blíží ke konci, my si ale plánujeme pořádně užít i tu druhou půlku. A jak jinak nejlépe strávit slunečné dny než výletováním a poznáváním nových míst? U nás i u našich sousedů jsme navíc našli tolik zajímavých míst, že o aktivně strávené dny nebudeme mít nouzi. A díky našim tipům můžete v srpnu vyrazit na nějaký netradiční výlet i vy!

Stezka bosou nohou Schrattenberg-Valtice

Na téměř 5 km dlouhé okružní stezce s 11 zastávkami si můžeš vyzkoušet chůzi po různých přírodních materiálech, zapojíš ale i čich, sluch a také zjistíš, jak jsi na tom třeba s rovnováhou. Víte třeba jaké to je chodit bosou nohou po šiškách, stromové kůře nebo se brodit v bahně? My teda ne, ale určitě si to chceme na vlastní kůži vyzkoušet. A to doslova.

Slovenský ráj

Národní park Slovenský ráj nabízí 300 kilometrů turistických stezek. Spoustu z nich má ale místo klasických cest podobu žebříků, můstků a řetězů. K jeskyním, vodopádům, roklinám a dech beroucím výhledům se tak dostanete opravdu netradičně, ale bude to stát za to.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mraveniště

Pokud prcháte hned, jak někde uvidíte mravence, tak pro vás tenhle výlet asi nebude. U obřích mravenišť totiž neuvidíte pouze jednoho mravence a navíc po vás budou pravděpodobné lézt. I tak je to ale skvělý zážitek, na který dlouho nezapomenete. Nejvíce mravenišť v České republice, ale i ve střední Evropě se nachází v přírodní památce Šebeň u Velkého Meziříčí. Počet těchto drobných tvorů se tu odhaduje skoro na miliardu!

Krkonošská pivní stezka

Krkonoše jsou samy o sobě velkým lákadlem, ale když se k úžasnému výhledu na nejvyšší české vrcholky přidá ještě výborné české pivo, málokdo tomuto výletu odolá. Na 22 kilometrů dlouhé stezce, která spojuje Vrchlabí, Friesovy boudy a Luční boudu, najdeš 4 místní minipivovary. Pokud si v každém z nich dáte alespoň dvě piva, získáte razítko a na konci stezky dostanete malý dárek.

Ars Electronica Center

Muzeum budoucnosti, jak se centru Ars Electronica přezdívá, najdete v rakouském Linzu. Proč vyrazit právě sem? Ve většině muzeí se nemůžete vystavených exponátů dotknout, často musíte dokonce stát na míle daleko. Tady je ale vše jinak. S interaktivními exponáty můžete manipulovat, protože jen tak odhalíte princip jejich fungování. Jedinečný zážitek vám nabídne například Deep Space. Na projekčních plochách o rozměrech 16x9 metrů umístěných na stěně uvidíte živou show ve formátech 2D a 3D, takže budete mít pocit, že jste přímo uprostřed děje.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Dream Park

Mezi našimi tipy na výlet nemůže chybět ani zábavní park s netradičními atrakcemi. Dream Park v Polsku láká návštěvníky například na 6D kino, dům vzhůru nohama nebo na úplnou novinku Power Tower, která vám umožní skok volným pádem, aniž byste museli otevřít padák nebo se přivázat k bungee lanu.

Stezka korunami stromů

Na 675 metrů dlouhé Stezce korunami stromů Lipno uvidíš krajinu z jiné perspektivy. Kromě pohledu na krásy Čech si můžete nahnat trochu strachu na adrenalinových zastaveních nebo si sjet nejdelší suchý tobogán v České republice. Každé srpnové úterý je navíc stezka otevřena i v noci, kdy ožívá koncerty a až 16 milióny speciálních světel, která se během večera mění.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Doufáme, že si díky našim tipům naplánujete výlet a určitě nám dejte vědět, na jaký netradiční výlet jste už vyrazili!

Foto: pixabay.com

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější