Zažij s Faurecií ten pravý pocit z řízení, třeba ve Ferrari

Zažij s Faurecií ten pravý pocit z řízení, třeba ve Ferrari

Jsou to stovky vyrobených sedaček denně, kariérní postupy a rozvoj a hrdost v odvedenou práci.  Společnost Faurecia patří k nejúspěšnějším dodavatelům automobilového průmyslu a teď chce svou vášeň pro vozidla přenést i na vás. Svou tour po kariérních veletrzích začíná už v březnu. Přijďte se přesvědčit, že pocity z řízení mohou skutečně něco znamenat.    

Sedačky za 74 vteřin

Faurecia se za svou stoletou historii vypracovala z malé firmy vyrábějící sedačky do tramvajových souprav na giganta automobilového průmyslu působícího ve 34 zemích napříč kontinenty. Dnes v každém třetím vozidle, které vyjede z výroby, narazíte na součást, na niž se podíleli pracovníci této firmy. Lidé, kteří do značek jako Audi, BMW, Mercedes, Fiat nebo Škoda Auto vyrábějí osobité sedačky, automobilový interiér, přední části karosérií a výfukové systémy. Každých 74 vteřin se na výrobní lince vyprodukuje kompletní carset, neboli přední i zadní sedačky pro jeden vůz. To je přibližně 48 setů za hodinu.

Faurecia míří na kariérní veletrhy

Kompletní náplň své práce a prezentaci některých technických prvků bude možné spatřit v několika městech v republice. Společnost Faurecia totiž během března a dubna pořádá velkou tour po kariérních veletrzích. Zastaví se v Ostravě, Pardubicích, Praze, Zlíně, Brně, Českých Budějovicích a Plzni. Právě v posledním zmiňovaném městě se mimo jiné nachází i samotný závod, kde se pro výrobu sedaček využívá metoda Just in Time, tedy způsob, jakým závod nevyrábí produkty na sklad, ale přímo k převozu do BMW a následně jejich montáži do automobilů. V případě, že by se výroba ve Faurecii zastavila, došlo by ke stejnému procesu i u BMW. Pro takové situace jsou zpravidla tyto produkty předvyráběny přibližně na deset hodin dopředu.

Kde najdete velké Faurecia stánky?

16. března – iKariéra 2016 ZČU Plzeň

30. března – iKariéra ČVUT Praha

6. dubna – iKariéra 2016 UTB Zlín

12. dubna – iKariéra 2016 VUT Brno

Součástí těchto čtyř veletrhů bude také velký stánek, kde vám povolaní lidé z Faurecie předvedou, jaké to je, vyrábět precizně vymodelované palubní desky Audi, kompletní výfukové systémy nebo komfortní kožené sedačky do aut značky BMW. Jen na výrobě jedné takové se na lince podílí minimálně 26 lidí. To je poměrně dost rukou, jež se zaručují za kvalitu každého výrobku a dobré jméno firmy.

Zasoutěžte si o jízdu ve Ferrari

Nebude to ale jen o vystavování. Díky přítomnosti smileboxu si můžete v pohodlných sedačkách nechat udělat fotku, kterou vám vytisknou přímo na místě. Pak je už jen na vás, na kterou stěnu v pokoji ji vystavíte. Všechny fotografie se také nahrají na facebookovou stránku s názvem Faurecia – Pojeďte s námi, a tím se započne soutěž o tu nejoriginálnější. Na každém veletrhu, kde bude smilebox umístěn, bude vyhlášena jedna vítězná s největším počtem lajků, jejichž aktéři (maximálně čtyři) vyhrají speciální den na okruhu ve společnosti značky Ferrari, pro něž právě Faurecia vyrábí výfukové systémy. Faurecia tvoří pocity z řízení a projížďka v luxusním voze, kterým uháníte po prázdné silnici i třísetkilometrovou rychlostí, je nepochybně jedním z nich.

Foto: Studenta

Firma, kde rostete

Ochuzeni nebudou ani ti, kdo by rádi vyzvěděli nějaké informace o firmě samotné, o aktuálně nabízených pozicích a možnostech pro studenty, jakým je třeba psaní diplomové práce na některé z témat týkající se Faurecie. Právě studenti a čerství absolventi se totiž často stávají budoucími zaměstnanci této společnosti. „Faurecia mladým lidem nabízí rychlý kariérní růst a pozice, na kterých se budou moct plně realizovat. Právě tuto myšlenku a spoustu dalších věcí chceme studentům osobně představit na veletrzích pracovních příležitostí,“ říká Michal Prát, koordinátor projektu Campus Management. Po celou dobu si můžete s přítomnými „faureciány“ popovídat o štíhlé výrobě, logistice či bezpečnosti.

To, co začne jako úplně nevinná brigáda, se může snadno proměnit v seriózní pracovní pozici. Své o tom ví třeba Bára, MIP koordinátorka: „Náhodou si na mě vzpomněla známá a zavolala, jestli bych do Faurecie nešla na brigádu. Tam se začala má snová kariéra, o které jsem vlastně nikdy nesnila. Faurecii vděčím za to, že i když jsem studovala spíše humanitní obor, naučila jsem se mít ráda i technické obory.“

Foto: Studenta

Stabilita, za kterou mluví fakta

Není to však jen o osmi hodinách povinně strávených na vyznačených pozicích. Navzdory velikosti firmy čítající celosvětově 320 závodů se Faurecia snaží o přátelskou atmosféru a také o to, aby se každý ve společnosti cítil spokojeně. „Po nástupu jsem si prošla kolečkem od práce na HR přes údržbu, výrobu, logistiku až do oddělení MIP. Přestože jsem na každé z těchto oddělení přišla jako absolutní nováček, přijali mě s otevřenou náručí, věnovali se mi a měli se mnou trpělivost. Je to příjemná cesta, na které získávám komplexní přehled o celém výrobním procesu. Jsem za ni vděčná a těším se na to, jak bude pokračovat,“ popisuje své začátky Bára a nutno říct, že její cesta ve Faurecii by pokračovat měla, stejně jako každého dalšího. Firma s pěti tisíci lidmi v českých závodech je totiž velmi stabilním zaměstnavatelem, za kterého mluví fakta. Nechť je důkazem to, že jen z plzeňského závodu odjíždí každých třicet minut kamion plně naložený sedačkami pro BMW.

Faurecia sází na jistotu své stoleté historie. Chce se s vámi podělit nejen o své nasbírané zkušenosti, ale i o pocity z řízení a ukázat vám to nejlepší, nač je každý „faurecián“ tolik pyšný. Tak zavítej na některý z veletrhů. Bude to jízda!

Text: Klára Ludvíková

Foto: official

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější