Zvyš svou šanci na pracovním trhu. Jak? Zahraniční praxí!

Zvyš svou šanci na pracovním trhu. Jak? Zahraniční praxí!

Každý vysokoškolák, který chce po studiích začít pracovat jinde než za pokladnou v supermarketu, ví, že praxe v oboru už v průběhu studia je prvním krokem k úspěšné budoucí kariéře. Jak oslovit tu správnou společnost, jak napsat famózní životopis, jak se chovat na pracovním pohovoru… to všechno můžeme jednoduše najít na internetu stejně jako všichni naši spolužáci. Jak se tedy odlišit? Co takhle absolvovat praxi ve svém oboru v zahraničí?

Každým rokem se na konci ledna shromažďují všechny členské státy IAESTE, aby mezi sebou na výroční konferenci vyměnily praxe pěkně kus za kus a umožnily tak studentům z téměř 80 zemí světa zvýšit svoji hodnotu na trhu práce. Letos poprvé tuto největší konferenci bude hostit Česká republika a to 22. – 28. 1. 2016 v Praze. Delegace jednotlivých států si s sebou přivezou na 4000 praxí z nejrůznějších technických, přírodovědných a ekonomických oborů. Z praxí vyměněných do ČR si pak studenti budou moci začít vybírat od poloviny února na www.iaeste.cz.

Stáže IAESTE

  • IAESTE umožňuje mladým lidem mezinárodní stáže v oboru studia již téměř 70 let

  • Každoročně změní život na 4000 studentům a čerstvým absolventům

  • V ČR IAESTE pomáhá studentům na osmi největších technických univerzitách v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Zlíně, Liberci a v Pardubicích

  • V roce 2015 IAESTE ČR nabídlo studentům 143 stáží

Na stejné stránce nebo na Facebooku naleznete také veškeré podrobnosti ohledně toho, jak se přihlásit. Zároveň se tam lze dočíst spoustu informací od studentů, kteří už zahraniční zkušenost mají. Názory, fakta, dojmy… díky tomu si každý hned udělá mnohem lepší obrázek.

Výroční konference IAESTE

  • Největší konference IAESTE, kde mezi sebou členské státy vyměňují stáže
  • Letos poprvé v ČR, jedné ze zakládajících zemí
  • Centrem dění bude Hotel International Prague
  • Jednotlivé delegace se také zúčastní tour po ČR a okusí všemožné české tradice.
  • Očekává se účast velmi vážených osob z tuzemské i zahraniční scény, zástupců jednotlivých univerzit i sdělovacích prostředků. Příkladem může být Robin Lerner, členka amerického ministerstva školství, která přednese jednu z úvodních řečí

Proč zrovna vy?

A proč ne? Kdo nic nezkusí, ten nic nezíská. Postěžovat si na život můžete u piva vždycky, lépe se ale pije s vědomím, že je o vaši praxi postaráno třeba v Německu v továrně, kde se vyrábí BMW, nebo v Japonsku ve společnosti SONY, odkud máte telefon.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější