glosa gott uvodni upr

#glosa: nekrolog pana Karla Gotta

Podívat se za oponu fungování televizního zpravodajství je pro normálního smrtelníka šokující odhalení. Jde totiž o svět, o kterém jsme ve většině přesvědčení, že ho známe, protože zprávy viděl někdy v životě každý. Už Ogilvy navíc předjímal, že televize nikdy nebude mrtvý formát, ať se v reklamním světě bude dít cokoliv. Možná právě díky tomu má práce v ní takový zvláštní punc.

Jenže stát v jejím zákulisí rozmetá během prvních pár dnů všechny vaše představy jako když se chytnou do lodního šroubu. Dodnes mám naistalované v telefonu appky všech světových zpravodajských služeb. Z Česka jen jedinou - Blesk. Nějakou záhadou se mu totiž podařilo vyšvihnout se z patosu plného celebrit na nejaktuálnější zpravodajský portál. Dneska ráno mě probudila zpráva: Karel Gott zemřel.

Zpravodajství z vás mimo jiné udělá cynika. Nejdřív mě tak místo lítosti polil pocit štěstí a pohody z toho, že už nesedím na židli online editora televize ("Pavlo, ty si chrápeš a Gotta už mají všichni! Takže fakt super! Já taky nemůžu za to, že si neumřel až v 11 dopoledne!") a pak jsem se začala bavit představami, co se tam teď asi děje. V TV mají totiž připravené nekrology všech známých osobností. A ty se musejí neustále aktualizovat.

Proč kámošit s prezidentem
life
#komentář: 9 důvodů, proč je super mít za kámoše prezidenta
20. 9. 2019
na 1 minutu na Hradě

"Ty vole, musíme na hned přemluvit toho Gotta! Jestli ho vodvezou před hlavníma zprávama, budeme zas v prd*li! Ale to Být stále mlád tam nechej. Je to takový… nápaditý! Jakože když seš mrtvej, nemůžeš bejt stále mlád, ale on o tom stejně zpívá."

U Gotta to televize a portály aktualizovaly zhruba každé dva měsíce. Vždycky se totiž objevil někdo, jemuž syn známé, jejíž známá dělá v nemocnici řekne, že její kolegyně z druhého oddělení prý přijímala Gotta na oddělení, kam ho přivezla sanitka. Když máte ten den službu ve zpravodajství, modlíte se, ať to není pravda, protože jedině v médiích je kolem mrtvol neustále tak nějak živo a vy se domů z práce jen tak nedostanete.

Greta uvodni komentar
life
#komentář: Nejlepší PR jsou hejty. Věděl to Ježíš, ví to i Greta
27. 9. 2019
2 vyhrocené minutky

Jestlipak někdy zpěvák přemýšlel o tom, jak zapáleně televize řešily jeho úmrtí na rakovinu, leukémii nebo angínu, přičemž se mu z toho vždycky podařilo dostat. Až do teď. Na mysl mi vyvstala představa, jak by to zpěvák nyní s neskrývanou nadsázkou komentoval svým evergreenem: "Tentokrát jsem to ale opravdu nečekal!"

Tak už je to tady, pane Gotte, a já vám držím palce a doufám, že jako na slovo vzatý formát se budete inspirovat televizí a stejně jako ona vlastně nikdy nebudete mrtvý.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější