Chcete se jít bavit do baru? Pusťte si tam vlastní hudbu

Chcete se jít bavit do baru? Pusťte si tam vlastní hudbu

Nebylo by bylo fajn mít možnost zasahovat do toho, jakou hudbu hrají v podnicích, do kterých rádi chodíte? Iniciátor projektu Jukees, Vratislav Zima, si to rozhodně myslí. Se svým týmem založil v inkubátoru InovaJet pod ČVUT firmu Synetech a projekt mohl začít. Minulý týden ho dokonce jako nejlepší ocenila odborná porota i diváci na souboji podnikatelských inkubátorů University Startup Contest vol. 1. 

Čím se liší váš jukebox od toho, který všichni známe?

Převedli jsme jukebox do 21. století, takže písničky lze pouštět přes smartphone. Dnes jsou technologie na velmi vysoké úrovni a smartphone má dnes každý. Takže my tu naší krabičku nebereme jen jako jukebox, ale lze s tím provádět mnohem více věcí. Funguje tam i určitá interaktivita, která umožní uživatelům posílat si písničky nebo zprávy mezi sebou.

Jak to bude fungovat v praxi?

Uživatelé přijdou do baru či restaurace a za každých 8 minut, které zde stráví, se jim přičte 1 kredit. Za něj si mohou zvolit písničku do jukeboxu. Pokud chtějí přeskočit písničky v pořadí, musí použít 3 kredity.

Co vás přimělo přihlásit se do podnikatelského inkubátoru?

Když jsem se rozhodoval, do kterého inkubátoru se připojit, tak jsem si vybral akcelerátor ČVUT, protože tam mám přátele, kteří to vedou. Vím, jak to tam funguje a přišlo mi to jako nejjednodušší cesta. Navíc je ČVUT škola celého týmu.

Foto: Studenta

S čím vším vám pomohli?

Poskytli nám zázemí, máme kanceláře na Muzeu a zasedačky zdarma. Další, co nám poskytli, jsou mentoři, kteří nám radí. A zpětně vidím, že nám pomohli získat i kontakty na další osoby, což náš projekt více rozvíjí. Když řeším problém, přijdu za mentorem a ten mě pošle za někým dalším, kdo tomu třeba rozumí více.

A jak funguje přidělování mentorů? Mohli jste si vybrat?

Určitě. Funguje to tak, že jsou určití mentoři, kteří projeví zájem s vámi spolupracovat a vy si vybíráte, zda kývnete nebo ne.

Měli jste v průběhu vytváření projektu nějaké krize?

My máme krize pořád. Zrovna teď řeším s mentorem, jak to ustát. U nás panuje velká individualita. Ti lidé jsou velmi chytří, ale strašně moc se chtějí prosadit. Musíme to nějak ustát. Snažíme se dostat na stejnou vlnu, abychom mohli vytvořit zázemí pro dlouhotrvající a funkční společnost.

Co plánujete po výhře dál?

Budeme pokračovat pořád tak, jako doposud. Stále jedeme podle plánu. Souboje univerzitních akcelerátorů jsme se účastnili kvůli tomu, aby nám porota vyvrátila případné chyby, které jsme přehlédli. Nebo aby nám někdo zkušený z publika poskytl vlastní zkušenosti a rady. Výhra v soutěži je pro nás ale velmi potěšující.

Už jste váš projekt někde spustili?

Momentálně máme projekt nasazený na dvou místech. Prvním je Kafe do větru a Shisha bar na Masarykově koleji. Zatím jsme to nezačali propagovat marketingově. Spíš budeme rádi, když si to studenti řeknou mezi sebou, že je tu taková možnost a začnou ji využívat.

Plánujete spustit projekt i v jiných barech?

Ano, vidíme to na konec května. Což je podle mě pozdě, protože začne léto a to jsou bary prázdnější.

Poradil bys něco studentům, kteří se chtějí přihlásit do nějakého z inkubátorů?

Určitě by tomu měli před přihlášením do soutěže věnovat co nejvíce času. Je dobré znát svoji konkurenci a vědět, čím konkrétně se odlišuju a v čem jsem lepší. A dobře zapracovat na svém produktu, připravovat si to třeba půl roku až rok. Jen mít nápad nestačí. Ale když na tom zapracují, tak jim porota dá cenné rady.

Co je Jukees?

Jukees je technologické řešení pro přehrávání hudby na přání pro restaurace, bary a kluby. Umožňuje zákazníkovi podniku pustit si skladbu na přání, a to dokonce zadarmo. Zákazníci mohou vybírat z více jak 35,000,000 skladeb, jediným požadavkem je mobilní telefon s nainstalovanou aplikací Jukees, která po připojení na WiFi síť podniku umožní přidání skladby do playlistu.

Řešení Jukees se skládá ze dvou částí. Hlavní částí je malá krabička, která se stará o přehrávání přidaných skladeb. Tato krabička se připojuje k hudební soustavě v podniku a k internetu (WiFi nebo kabel). Dále je možné krabičku připojit k televizi/monitoru a umožnit tak zákazníkům vychutnat si požitek z přehrávání hudby. Druhou částí je zákazníkův chytrý telefon, kterého je potřeba pro přidání písničky. Celé řešení je napojeno na cloudový backend, který uchovává uživatelská data a reference k hledaným písním.

STAHUJTE APLIKACI JUKEES TADY

Text: Veronika Doskočilová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější