Kinovýhled na srpen: poklidný konec prázdnin

Kinovýhled na srpen: poklidný konec prázdnin

Druhá polovina léta se nese ve znamení menšího množství filmů, producenti si totiž šetří řadu pecek na lukrativnější podzimní termín. I tak je ovšem z čeho vybírat a my se podíváme na to nejzajímavější.

Atraktivní spojení

Stephen King, severské kriminálky a překvapivá kometa posledních let. Tohle vše spojuje Temná věž, slavná fantasy podle jednoho z nejslavnějších spisovatelů 20. století. Režisérem a zároveň scenáristou, který se nesnadné látky chopil, je Nikolaj Arcel, jenž byl v posledních letech podepsán pod kvalitními adaptacemi veleoblíbených severských detektivek. A v roli hlavního záporáka se objeví Matthew McConaughey, který se v posledních letech proměnil v jednu z nejzářivějších hereckých hvězd.

A když prozradíme, že mu sekunduje Idris Elba, známý hlavně ze světa Avengers, máme tu nejspíš nejočekávanější snímek srpna!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Návrat legendy?

Hitový režisér Steven Soderbergh (Traffic, Dannyho parťáci) se po pár letech vrací s variací na svou možná nejslavnější akčně-komediální sérii. Novinka se jmenuje Loganovi parťáci a stejně jako její předchůdci postavení kolem Dannyho Oceana nabízí skvělé obsazení. Channing Tatum, Adam Driver, Hillary Swank i Daniel Craig jsou dostatečně výraznými hvězdami na to, aby tuhle akční komedii o zločinných bratrech dokázali vytáhnout k úspěchu. Soderbergh měl ve své kariéře řadu výkyvů, ovšem každé jeho nové dílo si zaslouží pozornost. Zvlášť na suchém konci léta, kdy moc zábavnějších akčňáků neuvidíte…

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Domácí protipóly

Do kin se dostává i duo tuzemských fláků. Umělecká road-movie Křižáček vyhrála hlavní cenu na festivalu v Karlových Varech, ale rozhodně není pro každého. Vypulírované středověké kulisy podkládají pátrání rytíře (Karla Rodena) po ztraceném synovi. Meditativní cesta, během které se moc nemluví, nabízí jedinečný zážitek, vyžaduje však velmi bdělého diváka.

To novinka hvězdného Jana Svěráka je o poznání přístupnější. Na motivy knihy svého otce Zdeňka totiž uvádí Po strništi bos, nostalgickou vzpomínku na dospívání během protektorátu. Ve Svěrákově tvorbě lze dlouhodobě sledovat biografické rysy jeho otce a Po strništi bos není výjimkou. Fanoušci laskavého humoru se proto dočkají další várky líbivých obrazů, jejichž přesah však ukáže až čas.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Nezapomeňme na menší

Z dalších kousků zaujme Atomic Blonde, vizuálně výrazná komiksovka s hvězdnou Charlize Theron. Ta je sice příběhově slabší, ovšem nabízí jedny z nejlepších bojových scén roku. Z univerza lovců nadpřirozených bytostí přiletí druhý díl Annabelle, pokračování úspěšného hororu z roku 2014. Loni z téhle tvůrčí líhně vzešel jeden z nejlepších hororů roku (V zajetí démonů 2), takže snad se budeme stejně kvalitně bát i s děsivou panenkou.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Reklamní režisér Patrick Hughes má za sebou i třetí Postradatelné, na jeho nejnovější dílo jsme však zvědavi nejvíc –Zabiják & bodyguard se pyšní Samuelem L. Jacksonem a Ryanem Reynoldsem v hlavních rolích a tahle akční komedie by mohla být překvapivě zábavná.

A nakonec musíme zmínit spolupráci Douga Limana, který světu představil agenta Jasona Bourna, a Toma Cruise, jenž si projekty pečlivě vybírá. Tihle dva šikulové se pokusí zaujmout diváky v životopisném thrilleru Barry Seal: Nebeský gauner.

Inu, nakonec si i v suchém srpnu lze vybrat…

Text: Mojmír Sedláček

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější